Fanticin uudet mallit esittelyssä Italiassa

Fanticin uudet 2023-mallit esiteltiin Italian auringon alla.
Kuva
Jani Hovi.
Fantic esitteli lehdistölle uudet enduro- ja motocrossmallinsa keskiviikkona Italiassa ja me olimme paikalla tutustumassa pyöriin.

Moottoripyörien kansainväliset lehdistöjulkaisut ovat näinä koronavuosina olleet varsin harvinaisia, mutta nyt Fantic kutsui meidät Italiaan, Venetsian lähellä sijaitsevalle Albettonen motocrossradalle. Siellä lehdistölle esiteltiin Fanticin uudet 2023 enduro- ja motocrossmallit ja samalla pääsimme myös testaamaan pyöriä. Fanticin mallistosta löytyvät yhä edelleen 125- ja 250-kuutioiset kaksitahtiset, sekä 250- ja 450-kuutioiset nelitahtiset motocrosspyörät. Enduromallistossa puolestaan ovat 125-kuutioinen kaksitahtinen pyörä, sekä 250- ja 450-kuutioiset nelitahtiset pyörät. Nyt esiteltiin kaikki muut uutuudet vuodelle 2023, paitsi 450-kuutioinen motocrossmalli. Tämä malli esitellään marraskuussa EICMA-näyttelyssä, mutta jo nyt voimme kertoa, että luvassa on jotain täysin uutta. Lisäksi kuulimme keskiviikkona mielenkiintoisen uutisen, jonka mukaan Fanticilta on tulossa markkinoille ensi vuoden aikana myös 300-kuutioinen kaksitahtinen enduropyörä.

Mallivuodelle 2023 Fanticin kaksitahtiset pyörät saavat merkittäviä muutoksia, kun kaikkiin malleihin tulee uusi ilmanpuhdistimen kotelo. Sen ansiosta ilmanotto tehostuu entisestään ja lisäksi ilmanpuhdistimen pystyy vaihtamaan helposti sivusta ilman mitään työkaluja. Suuri muutos nähdään myös 125-kuutioisessa kaksitahtisessa pyörässä, joka saa uuden moottorin ja sitä myötä myös Keihinin kaasuttimen. Nelitahtiset pyörät pysyvät käytännössä ennallaan, ainoastaan grafiikat muuttuvat. Virallisten tietojen lisäksi pyörän kehityksestä vastaavat henkilöt kuitenkin kertoivat, että pyörien "karttoja" on viilattu vielä paremmiksi.

Lisää tietoa Fanticin uusista pyöristä Xracingin nettisivuilla lähipäivinä. Lisäksi marraskuun lehdessä on luvassa kattava koeajoraportti.