Eriksson, Salminen, Jukola, Latvala, Nyqvist ja monta muuta tuttua nimeä

Toni Eriksson lensi kuudenneksi Kalpalinnassa.
Kuva
Jani Hovi
Lauantaina Kalpalinnassa käynnistyi sähkömaastopyörien SM-sarja ja lähtöviivalla nähtiin todella monta moottoripyörien parista tuttua nimeä.

Sähkömaastopyörien SM-sarja on tällä kaudella neljän osakilpailun mittainen ja kausi käynnistyi sunnuntaina Kalpalinnasta. Varsin vauhdikkaalla, mutta samalla myös varsin leppoisalla formaatilla ajettavan sarjan kauden avauskilpailun reitti piti sisällään kuusi maastokoetta. Moottoripyöräendurosta poikkeavasti maastokokeet olivat varsin lyhyitä, kestoltaan noin puolentoista minuutin mittaisia. Kierroksia kilpailussa ajettiin kolme, joten kilpailussa oli yhteensä 18 maastokoetta.

Etukäteen kilpailu herätti myös moottoripyöräilijöiden keskuudessa huomiota, sillä olivathan kilpailuun ilmoittautuneet muun muassa endurolegenda Juha Salminen, Päijänteen ympäriajon voittaja Aleksi Jukola, kasapäin Suomen mestaruuksia kauhonut Toni Eriksson ja yksi historian nopeimmista naisendurokuljettajista Marita Nyqvist.

Kilpailun voittoon ajoi Husqvarna E-Bicyclesin ruotsalaisvahvistus Simon Carlsson. Toinen oli Motokeidas Specialized -tiimin Joonas Riihelä ja kolmas Pole bicyclesin Antti Ukkonen.

”Moottoripyöräilijöistä” nopeinta vauhtia piti Eriksson, joka oli kilpailussa kuudes. Hänen perässään seitsemänneksi polki enduropoluilta tuttu Antti Kujanpää. Entinen motocrossari Heikki Alakylmänen oli kahdeksas ja niin ikään motocrossradoilta tuttu ja sarjan viime vuoden Suomen mestari Miika Latvala oli 10. Hänen perässään Jukola oli 11. ja Salminen 13.

- Hauskaa puuhaahan se oli. Pätkät olivat oikein mukavia ja koko tapahtuma sopivan rento, sellainen matalan kynnyksen kisa, Salminen pohti.

Motocrossin ja enduron puolelta tuttu Joonas Heimonen oli 30. ja ketjumurheista kärsinyt, enduron entinen SM-mitalisti Kimmo Hurri 32.

Naisten puolella voiton vei Nyqvist ja V45-luokassa enduropoluilta tuttu Tero Koskinen.

Alla kuvia tapahtumasta.

Aleksi Jukola
Joonas Heimonen
Juha Salminen
Miika Latvala
Kimmo Hurri
Marita Nyqvist
Antti Kujanpää
Tero Koskinen
Kuva
Jani Hovi

Kommentit

Lähettänyt Jaani Kaukonen : Ti, 05/17/2022 - 11:02

Lajin "helppous" viehättää pätee tähän. Treenata voi melkein missä vain. Aina ei tarvitse lähteä mäkeen vaan lähipolut käy enemmän kuin hyvin ja alamäki taitoja voi pitää yllä harvemmin mutta tasaisesti. Moottoripyöränpäällä opitut pyöränhallintataidot siirtyvät lähes suoraan tähän. 
Näyttää siltä, että nämä sähköpyörät ovat uusi mx ja enduro. Ei vakuutus rumbaa, tavallinen henkilöauto riittää hienosti kuljettamiseen. Tarjolla on jo näitä järeitä jotka lähentelee ominaisuuksiltaan moottoripyöriä ja sitten kevyempiä lähempänä polkupyöriä. Ehkä tulee vielä järeämpiä ja rajoitin poistetaan. Lainsäädännön muutos uudeksi rekisteröitäväksi kulkuneuvoksi. 

Kieli
suomi