Enduron EM-sarjassa mestarit selvillä

Erik Willems voitti yleismestaruuden.
Kuva
Robert Pairan
Enduron EM-sarja saatiin päätökseen tämän kauden osalta Saksan Rüdersdorfissa. Mestaruuksia jaettiin kaikkiaan yhdeksän.

Suomalaiskuljettajat karttoivat jostain syystä enduron EM-sarjaa tänä vuonna siitäkin huolimatta, että yksi neljästä osakilpailusta ajettiin Suomessa. Sarja päättyi Saksaan, jossa jo ensimmäisenä päivänä saatiin selville mestarit viidessä eri luokassa, toisena päivänä oli siis jaossa vielä 4 titteliä.

Yleismestaruus meni odotetusti Belgian Erik Willemsille. Willems tuli Saksaan 21 pisteen johdossa, joten homman piti olla pelkkä läpihuutojuttu. Sitä se ei kuitenkaan ollut, vaikka mestaruus ratkesikin jo ensimmäisenä kisapäivänä siitä huolimatta, että Willems ajoi maaliin vasta sijalla 11.

- Kisan alku sujui hyvin, mutta sitten kaaduin rajusti toisen kierroksen extremetestillä ja se maksoi minulle minuutin. Sen jälkeen kisa olikin vain taistelua, että selviän maaliin yhtenä kappaleena, huokaisi Willems maalissa.

Willemsin onneksi mestaruuden pahin uhkaaja Dan Mundell ei myöskään onnistunut, vaan ajoi maaliin sijalla 13, joten mestaruus oli Willemsin. Muiden mitalien kohtalo jäi toiselle kisapäivälle. Dietger Damiens ajoi nyt kolmanneksi ja nousi EM-hopealle, sillä pisteissä toisena ollut Mundell ei päivään startannut. Pisteet riittivät kuitenkin EM-pronssille.

Luokkamitalistit

E1-luokassa mitalistit saatiin selville vasta viimeisenä kisapäivänä. Maurizio Micheluz lähti päivään parhaista asemista, eikä tehnyt suurempia virheitä vaan ajoi maaliin toisena. Näin mestaruus oli jälleen kerran italialaisen. Federico Aresi ajoi maaliin kolmantena ja samalla EM-hopealle. EM-pronssin sai kuudenneksi sijoittunut Dawid Babicz.

E2-luokassa oli sama tilanne kuin E1:ssäkin. Kaikki oli auki vielä kun viimeinen päivä pyörähti käyntiin. Lähinnä mestaruudessa oli kiinni jo yleismestaruuden varmistanut Erik Willems. Rajusti ensimmäisenä päivänä kaatunut Willems laski tarkkaan, mitä mestaruuteen vaaditaan ja otti päivän rauhallisesti. Hän ajoikin maaliin kahdeksantena ja kuittasi näin kauden toisen Euroopan mestaruutensa. EM-hopealle ajoi nyt toiseksi sijoittunut Nicola Recchia ja EM-pronssia sai molemmat kisapäivät voittanut Giuliano Mancuso.

E3-luokassa tilanne oli todella tiukka ennen päätöspäivää. Dietger Damiens oli kuitenkin vahvoilla, vaikka eroa muihin mitalimiehiin oli vain seitsemän pistettä. Lopulta viimeistä kisapäivää ei olisi tarvinnut edes ajaa, sillä päivään starttasi vain kolme kilpailijaa. Damiens oli päivän kakkonen ja se riitti mestaruuteen. David Abgrall sijoittui kolmanneksi ja EM-hopealle. EM-pronssia saanut Dan Mundell ei startannut viimeiseen päivään.

Juniorimestaruudet Italiaan

Junior1-luokan mestaruuden varmisti Carlo Minot ajamalla sarjan neljänteen päivävoittoonsa. Minotin mestaruus varmistui kun pahin uhkaaja Simone Cristini joutui tyytymään päivän kuudenteen sijaan. Samalla kolmanneksi ajanut Killian Lunier nousi vain kahden pisteen päähän Cristinistä, joten viimeisenä kilpailupäivänä oli vielä jännitettävää.

Mestaruuden jo varmistanut Minot ajoi voittoon toisenakin päivänä. Lunier oli päivän kakkonen ja nousi näin EM-hopealle. Cristini jätettiin kuudenneksi, mutta sekin riitti helposti EM-pronssiin.

Junior2-luokassa Lorenzo Bernini on ajanut tasaisen kauden. Ei yhtään voittoa, mutta viisi kakkossijaa ennen päätösviikonloppua. Kun nyt tuli avauspäivältä kolmossija, niin italialainen pääsi tuulettamaan Euroopan mestaruutta. Zdenek Pitelille riitti puolestaan päivän viides sija tuomaan EM-hopean. Pronssin omistajaa jouduttiin jännittämään vielä viimeiseen päivään saakka, sillä Mike Bokslag ja Jaroslav Kalney lähtivät päätöspäivään tasapisteistä. Kun Kalny ajoi maaliin neljäntenä ja Bokslag viidentenä, meni pronssi Kalnyn palkintokaappiin.

Youth-luokan tilanne oli myös hyvin tiukka ja mitalijärjestys saatiin selville vasta sarjan päätöspäivänä. Pistejohtaja Manuel Verzeroli epäonnistui ensimmäisenä päivänä jäätyään kuudenneksi ja sarjan kärkeen nousi Clement Clauzier viiden pisteen turvin. Verzeroli paikkasi kuitenkin tilanteen ajamalla nyt päivävoittoon. Kun Clauzier jäi neljänneksi, oli mestaruus Verzerolin. Hopeaa otti Clauzier ja EM-pronssi meni nyt toiseksi ajaneelle Daniele Delbonolle.

Rizzasta seniorimestari

Senioriluokassa Alessandro Rizza johti sarjaa 20 pisteen turvin, joten mestaruus oli katkolla jo ensimmäisenä päivänä. Rizza ei ryhtynyt varmistelemaan mitään, vaan takoi pohja-aikoja toinen toisensa jälkeen. Selkeä päivävoitto toi italialaiselle Euroopan mestaruuden. Mestaruuden arvo korostuu entisestään, kun huomioidaan, että Rizza ajoi 125-kuutioisella pyörällä. Martin Gottwald oli päivän kakkonen ja se toi slovakille EM-hopean. Pronssiratkaisu siirtyi sen sijaan viimeiselle kisapäivälle ja sen kuittasi itselleen Christoph Lessing ajamalla maaliin neljäntenä.

Holmes naisten ykkönen

Naisten luokkaa on dominoinut koko sarjan ajan Nieve Holmes. Hän oli jo voittanut viisi ensimmäistä kisapäivää ja ollut kerran toinen. Vaikka Saksassa voittoon ajoikin paremmin crossiradoilta tuttu Francesca Nocera, niin päivän kakkossija riitti Holmesille mestaruuden varmistamiseen. Vilde Marie Holt ajoi kolmanneksi, vaikka oli murtanut olkapäänsä vain kaksi viikkoa sitten. Sijoitus riitti EM-hopeaan. Myös EM-pronssi löysi omistajansa, kun sarjakolmonen Marine Lemoine ei Saksassa ajanut. Näin Zuzana Novackova nousi EM-pronssille. Hän ajoi maaliin kuudentena.

Kommentit

Lähettänyt jani siikamäki : To, 11/03/2022 - 00:32

ONNEE MESTAREILLE !

on muuten pirun tympäsevää lukee mitä tahansa tulos listaa jossei siinä mainita pyörämerkkejä !

Kieli
suomi