Enduromestari Remes puolustamaan cross country -titteliään

Eero Remes voitti cross countryn SM-avauksen viime vuonna Järilässä ja lähtee nytkin suosikkina kilpailuun.
Kuva
Jani Hovi.
Enduron maailmanmestari Eero Remes lähtee puolustamaan cross countryn Suomen mestaruuttaan kilpailuun, jonka kaikkiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä lähes 280 ajajaa.

Rauman Seudun Moottorikerho isännöi offroad-moottoripyöräilyn cross countryn kesäkauden avausta, kun Kokemäellä ajetaan SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu lauantaina.

Samaan aikaan kun Oulun läänissä Ukkohallassa ajetaan vielä moottorikelkkailun snowcrossin viimeinen SM-osakilpailu lauantaina, käynnistyy kotimainen moottoripyöräilyn kesäkilpailukausi motocrossia ja enduroa yhdistelevän cross countryn voimin Kokemäellä ja ajotaituruutta korostavan trialin merkeissä Tervakoskella.

Rauman Seudun Moottorikerho järjestää yhteistyössä Karhuenduron kanssa cross countryn neliosaisen Suomen mestaruussarjan avausosakilpailun oheisluokkineen Satakunnan Kokemäellä, tunnetulla Järilän ajoalueella.

A- ja B-luokkien yhteisen SM-avauksen starttiviivalta löytyy kovia nimiä, kuten enduron kolminkertainen maailmanmestari ja cross countryn hallitseva Suomen mestari, Tuusulan Moottorikerhon Eero Remes. Mukana ovat myös cross countryn toissakauden Suomen mestari Espoon Moottorikerhon Roni Salin ja SM-hopeamitalisti Sipoon Moottorikerhon Dick Bergman sekä cross countryn ja enduron moninkertainen SM-mitalisti Turun Moottorikerhon Jiri Leino. Useita muitakin ennakkoon vahvoja konkareita ja nuorempia kuljettajia on mukana. SM-lähtöön on ilmoittautunut yli 50 ajajaa.

Remes voitti Järilässä viime vuonna, jolloin kilpailtiin pitkittyneen talven takia osittain lumen ja jään vuoraamalla reitillä nastarenkailla. Tällä kertaa kausi päästään avaamaan kesärenkailla.

- On se mukavampi niin, että ajetaan kesärenkailla. Siten se pitäisi olla kesäkisoissa. En minä muutenkaan oikeastaan ajanut talvella. Olen treenannut vasta nyt keväällä muutaman kerran, muun muassa Virossa ja Latviassa, Remes kertoo.

Remes ajoi viimeisen kerran enduron täyden MM-sarjan kaudella 2021. Vaikka hän on vähentänyt ajo- ja kilpailumääriään yli vuosikymmenen mittaiseen MM-uraansa verrattuna, näkyy kokemus ja kertaalleen hankittu ajovauhti sekä -tekniikka edelleen kilpailuissa. Remes esimerkiksi voitti viime vuonna cross countryn kaikki viisi SM-osakilpailua.

- Haen voittoa Järilässä. Viime vuonna minulla oli vähemmän ajotunteja alla kuin nyt. Mutta kisassa sen vasta näkee, mikä siellä on meininki minulla ja muilla.

Lauantaina ajetaan myös naisten SM-avaus. Alle 20-vuotiaat kuljettajat sekä 40-, 50- ja 60-vuotiaat veteraanit käynnistävät puolestaan Suomen Cup -sarjansa. Lisäksi talven jäljiltä hyvin sulaneella hiekkareitillä kamppaillaan kansallisista tuloksista luokissa nuoret, classic, kuntoluokka, matkaendurot ja C.

Kilpailupaikka sijaitsee samalla alueella kuin viime keväänä. Tällä kertaa reilun kymmenen kilometrin reitti - lauantaiaamun ensimmäisessä lähdössä lyhyempi - ajetaan startin jälkeen aluksi puolentoista kilometrin verran samaan suuntaan ja sen jälkeen päinvastaiseen suuntaan kuin vuosi sitten. Järilän tunnusmerkkeihin lukeutuvat pehmeä hiekkamaasto sekä useat ylä- ja alamäet, jotka luovat vahvasti omanlaisensa, reilusti korkeuseroja sisältävän profiilin.

Rauman Seudun Moottorikerhon ja Karhuenduron isännöimän koitoksen kilpailupaikka sijaitsee Järilänvuoren soramontuilla osoitteessa Voitoistentie 234, Kokemäki. Tapahtumaan on yleisöllä vapaapääsy. Paikalta löytyy kahvio, jossa on tarjolla makkaraa, leivonnaisia, virvokkeita ja niin edelleen.

SML Cross Country SM Järilä 22.4.2023

Aikataulu ja luokat:

Lähtö 1 klo 9:
V60 Suomen Cup.
Nuoret, Classic, Kuntoluokka, Matkaendurot kansallinen
Ajoaika 1 h.

Lähtö 2 klo 11:
Naiset SM.
C kansallinen.
Ajoaika 2 h.

Lähtö 3 klo 14:
A ja B SM.
U20, V40 ja V50 Suomen Cup.
Ajoaika 2 h.

Lisätiedot, ilmoittautuminen ja lähtöluettelot:
https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicEvents

Rauman Seudun Moottorikerho ry:
https://rasmk.fi

Karhuenduro ry:
https://karhuenduro.fi

Suomen Moottoriliitto ry:
www.moottoriliitto.fi