Endurokilpailuihin ilman ajokorttia ja rekisterikilpeä

Kuva
Jani Hovi
Tulevalla kaudella sprint- ja stadionendurokilpailuissa voi ajaa myös motocrosspyörillä ja ilman ajokorttia, mikäli kilpailun järjestäjä niin haluaa ja mikäli reitti menee kokonaan muulta liikenteeltä eristetyllä alueella.

Enduron lajiryhmä esitteli lajipäivillä ehdotuksen uudesta kokeilusta enduroon, jossa endurosprintteihin voisi ottaa jatkossa mukaan myös ajokortittomia kuljettajia ja pyöriä, jotka eivät ole rekisterissä. Nyt lajiryhmä julkaisi lisätietoa kokeilusta, joka tulee tapahtumaan alkavana vuonna.

Kilpailuihin, jotka ajetaan muulta liikenteeltä eristetyllä alueella, voidaan ottaa mukaan kuljettajia, joilla ei ole ajokorttia. Pyörissä ei myöskään tarvitse olla rekisterikilpiä, valoja, nopeusmittaria, seisontajalkaa tai äänimerkkiä. Eli käytännössä motocrosspyörällä pääsee kilpailuun mukaan, kunhan pyörä on muilta osin endurosäännöstön mukainen. Eli siinä tulee olla muun muassa endurosäännönmukaiset renkaat ja äänet.

Tämän lisäksi sprint- ja stadionenduroissa voi olla mukana myös uusi nuorten luokka. Siihen voivat osallistua 12 – 15-vuotiaan kuljettajat (2009 – 2012 syntyneet), jotka ajavat 70 – 125-kuutioisilla kaksitahtisilla pyörillä tai alle 150-kuutioisilla nelitahtisilla pyöräillä. Jos pyörien vannekoko on alle 18 tuumaa, ei renkaiden tyypillä ole rajoituksia.

Kyseisiä kilpailuja anovien kerhojen tulee olla yhteydessä lajiryhmään kilpailulupaa anottaessa ja edellä mainitut poikkeavat säännöt tulee ilmetä lisämääräyksestä. Eli automaattisesti uusi kokeilu ei ole voimassa kaikissa sprint- ja stadionenduroissa.

Kommentit

Lähettänyt Juha Raitmaa : Ti, 12/12/2023 - 20:41

Tämähän on hyvä uutinen. Liki kymmenen vuotta sitten jo ihmettelin miksi sprinttiin ei pääse crossipyörällä ja samaa kummastelua olen kuullut muidenkin suusta. Toivottavasti kilpailun järjestäjät ovat nyt hereillä ja anovat lupaa. Lisäksi tieto pitäisi saada harrastajille. Kyllä siinä muutama vuosi voi mennä ennen kuin nähdään tuleeko kisoihin väkeä tätä kautta. Kyllä kaikki mikä madaltaa kynnystä lähteä kisoihin on tervetullutta.

Kieli
suomi

Lähettänyt TERO KIVIMÄKI : Ti, 12/12/2023 - 20:52

Hyvä juttu! Tämä jos joku on oikea suunta, nyt vain kisajärjestäjät vielä vilkasu motocross kalenteriin samalla että mahdollisimman moni olisi edes teoriassa mahdollista tulla vaikka kaikkea ei tietenkään voi huomioida mutta ainakin lähellä järjestävää seuraa olevat kisat ei olisi päällekkäin.

Kieli
suomi