Endurokausi jatkuu Sipoossa

Nostinpojat V-CUP -kilpailun maastokoe kiertelee myös näillä hienoilla nurmipelloilla.
Kuva
Jani Hovi
Kauden seuraava endurokilpailu kaasutellaan reilun viikon kuluttua Sipoossa, jossa jaetaan veteraanien Suomen Cupin pisteitä.

Nostinpojat V-CUP -nimellä kulkevan kilpailun kisakeskuksena toimii Sipoon Motocrossrata ja kilpailu ajetaan endurosprinttinä. Kierroksen kestoaika on kärjen osalta noin 20 minuuttia, joka koostuu alkuun ajettavasta viiden minuutin siirtymästä ja 15 minuutin mittaisesta maastokokeesta. Kilpailun maastokoe on monille tuttu viime vuoden SM/EM-endurosta ja edellisvuoden SM-endurosta. Tällä kertaa maastokokeeseen on yhdistetty aiemmin motocrossradan alueella ajetut kaksi maastokoetta.

- Maastokoe on kokonaisuudessa vauhdikasta ja jouhevaa reittiä. Koko reitti käydään koneella läpi ennen kisaa ja tasoitellaan kuntoon. Näin ollen luvassa on varmasti kuljettajia miellyttävä kisa, Sipoon Moottorikerhon Mikko Degerholm kertoi.

Kierroksia kilpailussa ajetaan 4 – 6, luokasta riippuen.

Kilpailu kuuluu V40- ja V50-luokan Suomen Cup-sarjaan ja muiden luokkien osalta kaasutellaan kansallinen kilpailu. Kilpailun ilmoittautuminen päättyy lauantaina 5.8. MOTTI-palvelussa.