Endurokausi 2025 käynnistyy Oulusta SM-kilpailulla

Kuva
Jani Hovi
Ensi vuoden enduron talvikilpailut on nyt julkaistu ja yleisen luokan SM-sarja näyttää talven osalta varsin mielenkiintoiselta.

Vuoden 2025 endurokausi käynnistyy poikkeuksellisesti heti SM-endurolla. Poikkeuksellista on myös se, että kauden ensimmäinen kilpailu ajetaan 18. päivä tammikuuta Oulussa. Oulun Moottorikerho järjesti pari vuotta sitten SM-enduron kesällä ja nyt on vuorossa talvi SM-kisa. Näin ollen voitaneen olla aika varmoja siitä, että kilpailua ei jouduta perumaan lumen puutteen vuoksi.

Keravalla ajetaan puolestaan tammikuun 25. päivä naisten SM-sarjan avauskilpailu, sprint enduron muodossa. Helmikuun 1. päivä ajetaan kauden toinen yleisen luokan SM-kilpailu, joka kaasutellaan Uuraisissa. Perinteinen Numibia Snow Enduro ajetaan heti seuraavana viikonloppuna ja kilpailussa jaetaan myös naisten ja U20-luokan SM-pisteitä, kuten myös veteraanien Suomen Cupin pisteitä. Samat luokat jatkavat urakkaansa myös heti seuraavana viikonloppuna Kangasalla. Tiukan helmikuun päättää Karkkilan kansallinen endurosprint, joka ajetaan 22. helmikuuta. 

Riihimäen Enduroseura järjestää heti maaliskuun ensimmäisenä päivänä myös endurosprintin, jossa kansallisten luokkien lisäksi jaetaan myös U20-luokan SM-pisteitä. Legendaarinen Päijänteen ympäriajo ajetaan 15.-16- maaliskuuta. Kilpailussa jaetaan molemmilta päiviltä omat SM-pisteet yleisille luokille. Sen lisäksi lauantaina Päitsillä jaetaan myös veteraanien Suomen Cupin pisteitä.

Näin ollen talven aikana jaetaan neljät yleisen luokan SM-pisteet, sekä kolmet U20- ja naisten luokkien SM-pisteet. Myös veteraaneille on jaossa kolmet Suomen Cup -pisteet talven aikana.

Alla 2025 enduron talvikalenteri.