Dakarin etappi keskeytettiin, kaikki eivät olleet samaa mieltä syystä

Sam Sunderland (vas.) johtaa rallia ja hänen tiimikaverinsa Daniel Sanders on kilpailussa kolmantena.
Kuva
Rally Zone
Kun Dakarin tämän päivän erikoiskoetta oli ajettu 100 kilometriä, järjestäjät keskeyttivät kilpailun.

Dakarin järjestäjät teki kokeilun eilen ja tänään, jossa moottoripyörät ja autot ajoivat eri etapit. Moottoripyörät starttasivat tänään samalla etapille, jonka autot ajoivat eilen ja päinvastoin. Tämä kokeilu ei mennyt täysin putkeen, sillä moottoripyörien erikoiskoe keskeytettiin tänään 100 kilometrin ajon jälkeen. Järjestäjät kertoivat, että heidän mukaan reitti oli autojen ja viime päivien vesisateiden jäljiltä niin huonossa kunnossa, että kilpailu oli pakko keskeyttää. Etappia tuolloin johtanut Daniel Sanders ei ollut samoilla linjoilla asian suhteen.

- Minusta reitti oli oikein hyvä ja olemme ajaneet ennenkin tällaisilla reiteillä. Olkapääni lähti eilen sijoiltaan, mutta silti minulla ei ollut mitään ongelmia reitin suhteen. Olkapään kannalta huominen lepopäivä tulee todella hyvään paikkaan, Sanders kertoi.

GASGAS-kuljettaja Sanders oli näin ollen päivän etapin voittaja, kahden minuutin ja 26 sekunnin erolla tiimikaveriinsa Sam Sunderlandiin. KTM:n Matthias Walkner oli kolmas, jääden 10 sekuntia Sunderlandille. Pablo Quintanilla oli neljäs ja Ricky Brabec viides.

Yhteistuloksissa tilanne on yhä tiukka. Sunderland johtaa kilpailua 2.39 erolla Walkneriin. Sanders on kolmantena ja hän on 5.35 tiimikaveriaan perässä. Neljäntenä oleva Yamahan Adrien Van Beveren on myös vielä iskuetäisyydellä, ollen 7.43 kärkeä perässä. Sen sijaan viidentenä oleva Honda-kuljettaja Quintanilla on jo lähes 18 minuuttia Sunderlandin takana.

Huomenna rallissa on kilpailun ainoa lepopäivä.

Alla kärjen tilanne kuudennen etapin jälkeen.