Cup-mestaruudet jakoon Järilässä

Marita Nyqvist otti Kokemäeltä kauden kolmannen Cup-mestaruutensa.
Kuva
Henri Salminen
Cross countryn Suomen cup-mestarit saatiin selville kauden päätöksessä Kokemäen Järilässä. Jaossa oli kaikkiaan neljä titteliä.

Naisten luokassa mestaruus oli käytännössä kahden kauppaa. Marita Nyqvist lähti kisaan kolmen pisteen johtoaseman turvin ennen Janette Mielosta. Nyqvist aloittikin vahvasti ja alkoi lähes heti tehdä eroa kilpasiskoihinsa. Voitto tuli lopulta selkeästi vajaan kuuden minuutin marginaalilla. Tämä tarkoitti jo kauden kolmatta Cup-mestaruutta, sillä aiemmin Nyqvist voitti mestaruudet myös motocrossissa ja endurossa. Maalissa olikin hymy herkässä.

- Lähtö ei mennyt ihan nappiin ja sitten tuossa ensimmäisessä mäessä tuli joku päälle ja jouduin työntelemään siinä pyörää. Näin samalla, että Janette meni ohi, niin ehdin jo ajatella, että tässäkö tämä nyt oli, mutta jatko sujui hyvin ja tämä oli kyllä aika hieno kauden päätös, Nyqvist iloitsi.

Janette Mielonen ajoi päivän kakkoseksi ja kuittasi samalla cupin hopean. Päivän kolmas oli Anu Nummela ja se nosti hänet cupin pronssille.

Puotsaaresta U20-mestari

U20-luokassa Niko Puotsaari sai lähteä matkaan ilman suurempia paineita. Pistejohto oli sitä luokkaa, että maaliin ajo riittäisi mestaruuteen. Tiitus Enjala otti kärkipaikan heti lähdöstä ja meni sen jälkeen muilta karkuun ja voittoon. Se nosti nuoren miehen cupin hopealle. Päivän kakkonen oli Roni Heikkala ja kolmantena maaliin ajoi Niko Puotsaari varmistaen näin cupin mestaruuden.

- Ensimmäisellä kierroksella vedin oikein kunnon lipat ja siinä piti vähän aikaa haukkoa henkeä. Sitten nollasin ajatukset ja loppu tulikin ihan hyvin. Mestaruus tuntuu oikein hyvältä, Puotsaari myhäili maalissa.

Neljänneksi sijoittui Olli Heikkilä ja samalla palkintokaappiin napsahti cupin pronssi. Päivän viidenneksi ajoi Arttu Löflund.

Jälleen Puotsaari

V40-luokassa Juha Puotsaarella oli parhaat asetelmat ennen päätöskisaa. Varmistelusta ei kuitenkaan ollut tietoakaan, vaan Puotsaari päästeli menemään siihen malliin, että tuloksena oli päivän ja samalla koko cupin voitto.

- Startti oli huono, kun pyörä ei lähtenytkään heti käyntiin. Pääsin kuitenkin aika pian kärkeen ja sen jälkeen ajoin vain omaa ajoani. Pari pikku lippaa tuli kun keskittyminen vähän karkasi. Muuten ei ollut mitään ihmeellistä, oli sellainen peruspäivä, Puotsaari kertasi päivän kulkua, iloiten samalla perheen toisesta cup-mestaruudesta.

Juha Puotsaari

Juha Puotsaari

Toiseksi ajoi Santeri Kätkytniemi ja kolmanneksi Sami Kärkkäinen. Kaksikko kuittasi myös cupin muut mitalit. Hopeaa sai Kärkkäinen ja pronssia Kätkytniemi.

Mäntynen mestariksi

V50-luokassa oli monella miehellä mahdollisuus mestaruuteen. Parhaista asemista matkaan lähti Jouni Mäntynen. Aiemmin kaksi kisaa voittanut Sami Ikonen aloitti tyylillä kärkeen ja karkuun ja sitten katsotaan maalissa mihin tulos riittää. Tulos riitti kauden kolmanteen voittoon, mutta kun yhdestä kisasta ei pisteitä ollut, niin Ikosen kaulaan tuli cupin hopeinen mitali. Martti Stähl sijoittui toiseksi ja se riitti cupissa pronssille. Päivän kolmas oli Jorma Kakko ja neljäntenä maaliin ajoi Jouni Mäntynen. Tiukalle meni, sillä viides sija ei olisi enää riittänyt cupin voittoon, mutta jossittelu on turhaa, nelossijakin riitti vielä mestaruuteen.

Jouni Mäntynen

Jouni Mäntynen

Kansalliset luokat

Järilässä ajettiin myös kansallisissa luokissa. Aamun ensimmäisessä lähdössä luokkavoittoihin ylsivät nuorissa Jesse Turunen, classicissa Timo Koivula ja V60-luokassa Jukka Lankinen. Päivän toisessa lähdössä B-luokan kiireisin oli Atte Salo ja C-luokassa voiton nappasi Atte-Juhani Ahlsten.