Britit jyräsivät MM-endurossa

Brad Freeman tyylitteli voittoon tänään Tsekeissä.
Kuva
EnduroGP
Britit veivät neloisvoiton tänään Tsekeissä, jossa jatkui enduron MM-sarja. Roni Kytönen jäi puolestaan harmittavan lähellä podiumia EnduroJ-luokassa.

Enduron MM-sarja jatkui tänään kesätauon jälkeen Tsekeissä, jossa kaasutellaan kauden toiseksi viimeinen kisaviikonloppu. Hienossa säässä läpiviedyssä kisassa ajettiin tänään 10 maastokoetta ja ajoaikaa kärjelle kertyi runsas tunti.

EnduroGP-luokassa Brad Freeman oli jälleen päivän nimi. Beta Boano -tiimissä ajava nuorukainen kellotti seitsemälle maastokokeelle pohja-ajan ja vain kaksi kertaa joku muu oli häntä nopeampi. Toiseksi kisassa kaasutteli Betan Factory -tiimissä ajava Steve Holcombe, joka jäi maanmiehelleen 32 sekuntia. Freeman voitti samalla E1-luokan ja Holcombe E3-luokan. TM-kuljettaja Danny McCanney (E3) oli yleiskilpailun kolmas, jääden 21 sekuntia Holcombelle. Husqvarnan Joe Wootton oli päivän neljäs ja voitti samalla E2-luokan. Voitto oli Woottonin ensimmäinen aikuisten luokissa.

- Olen todella yllättynyt suorituksestani. En ole ollut tyytyväinen miten kausi on tähän asti mennyt, mutta tein todella paljon töitä tauon ajan ja tänään se näkyi. En osaa oikein edes sanoa mitään, olen niin ihmeissäni voitosta, Wootton kertoi.

Mainittakaan se, että yleiskilpailun kärkinelikko muodostaa Iso-Britannian joukkueen tämän vuoden Six Days Endurossa. Shercon Matteo Cavallo (E1) oli yleiskilpailun viides.

Eero Remeksen päivä ei sujunut odotusten mukaan, Yamaha-kuljettajan ollessa yleiskilpailussa sijalla 16. ja E2-luokassa 7.

EnduroJ-luokassa Roni Kytönen taisteli tiukasti podium paikasta ja olikin kisan puolessa välissä kakkosena. Valitettavasti päivän toisen puoliskon aikana Kytönen putosi neljänneksi, häviten kolmannen sijan vain vajaalla viidellä sekunnilla. Kakkossijaankin jäi matkaa vain vajaat kuusi sekuntia, eli taistelu oli todella tiukka. Luokan voitti Yamahan Wil Ruprecht.

EnduroY-luokassa Shercon Hamish MacDonald oli muille liian vahva ja ajoi voittoon yli minuutin erolla Matteo Pavoniin. Nathan Bererd oli toinen ja hävisi vain 0,17 sekuntia Pavonille. Hugo Svärd oli luokan kuudes, jääden kaksi ja puoliminuuttia voitosta.