Boun 16. mestaruus putkeen

Toni Bou vei jälkeen mestaruuden.
Kuva
Future7media
Toni Bou jatkoi mestaruusputkeaan trialin MM-sarjassa, ottaen viikonloppuna jälleen mestaruuden.

Trialin MM-sarja saatiin päätökseen viikonloppuna Italiassa. Kauden kuudes osakilpailu kaasuteltiin varsin kylmissä olosuhteissa Ponte di Legnon hienoissa maisemissa, Alppien läheisyydessä. Jo ennen kauden päätöstä mestaruus näytti matkaavan jälkeen Toni Boun palkintokaappiin ja espanjalainen varmistikin mestaruuden jo ensimmäisenä kisapäivänä. Vaikka Bou ei voittanut päivää, niin toinen sija riitti varmistamaan hänelle mestaruuden, joka oli miehen 16. mestaruus putkeen. Toiseksi sarjassa ajoi Boun maanmies Jaime Busto ja kolmanneksi niin ikään espanjalainen Adam Raga.

Naisten maailmanmestaruus matkasi Britteihin, kun Emma Bristow otti päätösviikonloppuna voitot molempina päivinä ja varmisti samalla mestaruuden. Espanjan Berta Abellan oli sarjan kakkonen ja Italian Sofia Rabino kolmas. Trial2-luokan sarja päättyi myös viikonloppuna ja sen meni Norjan Sondre Hagalle. Naisten kahden osakilpailun mittaisen Trial2-luokan mestaruus meni puolestaan Tsekin Denisa Pechackovalle. Neljän osakilpailun mittainen Trial3-luokan sarja päättyi edellisen MM-osakilpailun yhteydessä Ranskassa ja luokan mestaruus meni Iso-Britannian Harry Hemingwaylle. Anton Parkkonen oli sarjan loppupisteissä 18.

Tulevan viikonloppuna trialin maailmantähdet jatkavat kisakauttaan Italiassa, kun Monzassa ajetaan joukkueiden MM-kilpailu. Kilpailussa on mukana myös Suomen joukkue Timo Myöhänen, Jussi Haapanen ja Niko Nurmio.