Botswanan yksityistiimin kuski Dakarin etappivoittoon

Sam Sunderland johtaa Dakar-rallia kahden etapin jälkeen.
Rally Zone
Ross Branch ajoi Dakar-rallin toisen etapin voittoon tänään Saudi Arabiassa.

Tämän vuoden Dakar-ralli pyörähti käyntiin sunnuntaina ja tänään rallissa kaasuteltiin ensimmäisen marathon-osuuden ensimmäinen osuus. Jo etukäteen oli tiedossa, että tämän päivän etapista tulee erittäin vaikea teknisen ja navigoinnin kannalta vaikean maaston suhteen. Reitille ensimmäisinä startanneet kuljettajat olivatkin vaikeuksissa navigoinnin suhteen, kun taas puolestaan jälkeen päin lähteneet kuljettajat hyötyivät heistä. Karuimmin tämän asian sai kokea eilisen etapin voittoon ajanut, viime vuoden kilpailun voittaja Toby Price. KTM-kuljettaja toimi reitin avaajana ja menetti yhteensä 12 minuuttia aikaa etsiessä reittiä. Lisäksi monet kuljettajat säästelivät pyöriään tänään, sillä marathon-etapin sääntöjen mukaan illan huollossa vain kuljettajat itse saavat tehdä pyöränsä huollot mukana olevilla osilla.

Päivän etapin voittoon ajoi Botswanan Ross Branch. Voitto oli Botswanalle historian ensimmäinen ja yksityisen BAS Dakar KTM Racing -tiimin Branch oli vasta kuudes Afrikan mantereen kuljettaja, joka on pystynyt ottamaan etappivoiton Dakar-rallissa. Päivän kakkonen oli, kilpailun vuonna 2017 voittanut KTM:n tehdastiimin Sam Sunderland, joka nousi samalla yhteistuloksissa kisan johtoon. Päivän kolmas oli Husqvarnan Pablo Quintanilla, joka on yhteistuloksissa toisena. Kolmantena yhteistuloksissa on Hondan Kevin Benavides. Erot kilpailussa ovat kuitenkin pienet, sillä Benavides on vain puolitoista minuuttia Sunderlandin perässä.

Huomenna kuljettajilla on edessään reilun 500 kilometrin etappi, josta erikoiskokeen osuus on 427 kilometriä.