Blazusiak suosikkina kauden avaukseen

Taddy Blazusiak juhli viime vuonna kotiyleisön edessä Puolassa.
Kuva
Future7media
Taddy Blazusiak lähtee suurimpana suosikkina tänään käynnistyvään superenduron MM-sarjaan.

Viiden osakilpailun mittainen superenduron MM-sarja pyörähtää käyntiin tänään Puolassa. Jo ennakkoon loppuunmyydyn, 12 000 katsojan, Tauron Areenan suurin suosikki kilpailussa tulee luonnollisesti olemaan Taddy Blazusiak, joka ajaa samalla viimeisen kilpailun KTM:n ohjaimissa, ennen kuin siirtyy vuoden vaihteessa GasGasin väreihin.

Viime kaudella Blazusiak oli ainoa kuljettaja, joka pystyi haastamaan sarjan kaksi kovinta kuljettajaa Colton Haakerin ja Cody Webbin. Nyt amerikkalaisia ei sarjassa mukana nähdä (Webb saattaa ajaa sarjan myöhempiä osakilpailuja), joten Blazusiak on monen papereissa sarjan suurin mestarisuosikki. Kovimman vastuksen puolalainen saa tiimikaveristaan Jonny Walkerista ja Husqvarnan kaksikosta Billy Bolt ja Alfredo Gomez.

Walker ja Bolt olivat sivussa viime kauden sarjasta loukkaantumisten vuoksi, mutta janoavat varmasti nyt menestystä. Bolt ajoi vuonna 2018 uransa ensimmäisen kauden superenduroa ja oli heti MM-hopealla, mutta vakava nilkkavamma piti hänet sivussa kisaradoilta yli puoli vuotta. Boltin nilkka ei toimi vieläkään normaalilla tavalla ja hän ajaa erikoisvalmisteisella saappaalla, mutta vauhtia ja uskallusta mieheltä ei puutu.  Walker oli puolestaan viime kauden sivussa murtuneen ranteen vuoksi, mutta on nyt täydessä iskussa. Gomez on kärkiporukasta ainoa joka ajaa kaksi tahtisella pyörällä tänä vuonna, mutta se ei hänen vauhtiaan hidasta. Espanjalainen oli MM-hopealla vuoden 2017 sarjassa ja viides viime kauden sarjassa, oltuaan sivussa yhdestä kilpailusta kaatumisen johdosta. Gomez oli viime kaudella ainoa kuljettaja Haakerin, Webbin ja Blazusiakin lisäksi joka pystyi voittamaan yhden finaalin.

Unohtaa ei sovi myöskään Pol Tarresia, joka oli viime vuoden MM-sarjassa neljäs. Lisäksi radalla nähdään myös nuoria nälkäisi kuljettajia, kun Blake Gutzeit, Kevin Gallas ja William Hoare.

Avauskilpailun, ja kauden muutkin kilpailut voi katsoa suorina lähetyksinä EnduroTV -palvelun kautta. Kuukausipassin hinta on 9,99 € tai vuosipassin hinta 49,99 €. Vuosipassiin sisältyy kaikki viisi superenduron MM-kilpailua suorina lähetyksinä ja lisäksi myös EnduroGP-sarjan kaikkien kilpailujen koostelähetykset.

Lisätietoa palvelusta täältä.