Blazusiak dominoi Saksassa

Tabby Blazusiak nousi MM-pisteiden kärkeen.
Kuva
Future7media
Taddy Blazusiak voitti kaikki kolme finaalia Superenduron kauden toisessa MM-kilpailussa ja nousi samalla MM-pisteissä kärkeen.

Superenduron kauden toinen MM-kilpailu ajettiin tänään illalla Riesassa, Saksassa. 6 000 katsojaa vetävä Sachsen Arena oli ääriään myöten täynnä, kun sarjan kärkikuljettajat saapuivat MM-kärki Billy Boltin johdolla taistelemaan MM-pisteistä. Riesassa piti nähdä GasGasin uuden tiimikuljettajan Taddy Blazusiakin ensi esiintyminen espanjalaismerkin väreissä, mutta monien ihmetykseksi Blazusiak taluttikin kilpailuun tuttuun tapaan KTM:n. Blazusiakin nimi oli muutenkin kaikkien huulilla, sillä puolalainen voitti kaikki kolme illan finaalia ja nousi MM-kärkeen.

Bolt sortui virheisiin

Illan ensimmäisen finaalin startin otti nimiinsä Alfredo Gomez, joka sai peräänsä Billy Boltin ja Jonny Walkerin. Walker jatkoi kuitenkin kauden ensimmäisen osakilpailun tahtiaan ja kaatui ensimmäisen kierroksen puolessa välissä. Bolt nousi kärkeen toisella kierroksella ja hänen tiimikaverinsa Gomez seurasi kolmantena, ennen Blazusiakia. Finaalin puolessa välissä Gomez jäi kiinni ja putosi kolmanneksi. Kun kilpailua oli jäljellä kaksi minuuttia, oli Boltin johto jo seitsemän sekuntia Blazusiakiin ja tilanne näytti selvältä. Bolt jäi kuitenkin kiinni radan tukkisillan nousuun ja Blazusiak nousi kärkeen, Boltin jäädessä kahden sekunnin päähän. Blazusiak ajoikin voittoon, mutta Bolt puolestaan teki viimeisellä kierroksella toisen ison virheen ja putosi neljänneksi. Gomez ohitti toiseksi nousseen Walkerin viimeisessä kurvissa ja ajoi kakkoseksi.

Tukkisilta jälleen kohtalokas

Toiseen finaalin startattiin jälleen käännetyssä järjestyksessä, eli kärkimiehet olivat toisessa rivissä. Kun ensimmäisen mutkan pöly laskeutui, keräili Walker pyöräänsä ylös kaaduttuaan mutkaan. Gomez epäonnistui myös startissa ja oli toiseksi viimeisenä. Bolt puolestaan sammutti pyöränsä muutaman kurvin jälkeen ja oli suoraan Gomezin edessä. Tapansa mukaan Blazusiak luovi itsensä takarivistä nopeasti kärkikamppailuun ja nousi toisen kierroksen jälkeen johtoon. Bolt oli noussut myös jollain uskomattomalla tavalla tuossa vaiheessa toiseksi ja nousi kolmannella kierroksella kärkeen, Blazusiakin ohi. Jälleen kerran Bolt näytti menevän voittoon, mutta tukkisilta koitui jälleen Boltin kohtaloksi. Britti jäi siihen kiinni ja Blazusiak ohitti hänet, ja ajoi voittoon. Bolt oli toinen ja Walker kolmas.

Puolalaisen ylivoimaa

Viimeisen finaalin startin otti Blazusiak, perässään Gomez, Walker ja Bolt. Gomez ja Bolt kolaroivat ensimmäisen kierroksen tukkisillalla ja kaikki muut jäivät heidän taakse kiinni. Kärjessä ollut Blazusiak käytti tilanteen hyväkseen ja otti heti 11 sekunnin johdon Gomeziin, joka pääsi lopulta ennen Boltia tukkisillan yli. Bolt yritti aggressiivisesti ajaa edellä ollutta Gomezia kiinni, mutta sortui jälleen yliyrittämiseen tukkisuoralla ja keuli pyöränsä ympäri. Blazusiak oli matkalla selvään voittoon, mutta teki ajovirheen kun finaalia oli jäljellä kaksi minuuttia ja Gomez nousi kolmen sekunnin päähän. Walker yritti ohittaa edellä ollutta Gomezia, mutta kaatui. Kun Bolt tuli niin kaukana neljäntenä, piti Walker paikkansa kolmantena. Finaalin lopussa Blazusiak piti kovaa vauhtia ja ajoi voittoon lopulta 14 sekunnin erolla. Bolt nousi lopussa kolmanneksi ja Walker oli neljäs.

Illan yhteistulokset:

  1. Blazusiak
  2. Bolt
  3. Walker
  4. Gomez
  5. Pol Tarres

MM-pisteet toisen osakilpailun jälkeen:

  1. Blazusiak 117 pst
  2. Bolt 106 pst
  3. Walker 87 pst
  4. Gomez 87 pst
  5. Blake Gutzeit 60 pst