Beta julkaisi uudet motocrossmallit

Teksti
Kuva
Beta
Betan esitteli tänään vuoden 2025 motocrossmallinsa.

RX 4T 450 oli Betan ensimmäinen 4-tahtinen motocrosspyörä, jota on kehitetty ja jolla on kilpailtu MXGP kuninkuusluokassa viimeiset 4 vuotta. 

RX 300 2T on pyörä, joka lanseerattiin eksklusiivisena motocross/crosscountry pyöränä Yhdysvaltain markkinoille vuonna 2021. Tämän projekti osoittautui menestykseksi, jota auttoi jatkuvasti kasvava kokemus MXGP:n maailmanmestaruuskilpailuista vielä silloin kehitysasteella olevan RX 450 4T:n kanssa.

Täysin uusi RX 2T 300 on suunniteltu nyt puhtaasti motocrossiin, vaativalle ajajalle, joka etsii ainutlaatuista kilpavalmista pyörää. Huippuluokan komponentit, suorituskyky ja järkevä hinta erottaa tämän mallin kilpailijoista. RX 4T 450:stä on myös kehitetty ja hienosäädetty lisää MXGP kokemuksien pohjalta.

RX mallisto on rakennettu samalla filosofialla, kun merkin maailmanmestaruussarjaa hallitsevat enduropyörät, vastaamaan mahdollisimmat lähelle tehdaskilpapyöriä, jolloin pyörä ei rajoita kilpailijoiden menestymistä.

Mitä ajettavuus tarkoittaa Betalle? Se, että jokaisella kuljettajalla on helposti ajettava, mutta tehokas pyörä, huipputason suorituskyvyllä, jonka kanssa on aina hauskaa eikä koskaan ole kuljettajalle liian vaativa. Beta vie nyt ensimmäistä kertaa tämän konseptin moderniin Motocrossiin

RX MY2025 malliston uudistukset:

RX 4T 450:

Takarunko ja ilmansuodatinkotelotakarungon ja ilmansuodatinkotelon geometria on säilynyt ennallaan, mutta rakennetta on vahvistettu useasta kohtaa, jotta kokonaisuus on entistä jäykempi, mutta edelleen yhtä kevyt. Ilmansuodattimen vaihto käy edelleen yhtä helposti ilman työkaluja pyörän vasemmalta puolelta. 

Iskunvaimennus: etuiskunvaimentimet ja takaiskunvaimennin saavat uudet asetukset, joka korostaa entistä paremmin pyörän ominaisuuksia - voimaa, vakautta ja hallittavuutta mikä tekee pyörästä loistavan kaiken tasoisille kuljettajille.

Akkuuusi, aikaisempaa tehokkaampi akku.

Toisiovälityspyörä toimitetaan nyt 51 hampaisella takarattaalla, mikä on yhden isompi kuin aikaisemmin. Muutoksella on parannettu moottorinvastetta mutkien ulostulossa.

Grafiikat: uudet aggressiiviset grafiikat erottavat pyörän aikaisemmasta vuosimallista.

RX 2T 300:

RunkoRX 2T 300 saa nyt samankaltaisen rungon kuin RX 4T 450:ssä mikä on suunniteltu erityisesti morocross käyttöön. Runkokehto on leveämpi, jotta se kestää toistuvien hyppyjen aiheuttamaa rasitusta sekä on kauttaaltaan jäykempi, mutta kuitenkin reaktiivinen mutka-ajoon.

Takarunko ja ilmansuodatinkotelouusi RX 4T 450:stä tuttu siro ilmansuodatinkotelo ja alumiininen takarunko mikä on komponenttina kevyt, mutta tarjoaa tarvittavan jäykkyyden ja kestävyyden.

EtuhaarukkaKayaba 48 mm kaksikammiokeula uusilla asetuksilla, jossa on pidempi joustomatka kuin enduromalleissa. Uusi etuhaarukka toimii täydellisesti uuden takaiskunvaimentimen kanssa. 

Takaiskunvaimennin: RX 2T 300:nen saa RX 4T 450:stä tutun motocross käyttöön optimoidun takaiskunvaimentimen 50 mm männällä. Tämä tarjoaa paremman vaimennuskyvyn laskeutumisissa ja lämmönsäätelyn rajuissa olosuhteissa.

Jarrut: Nissinin kelluvat jarrusatulat 260 mm etulevyllä ja 240 mm takalevyllä. Etujarrusatula on pienempi ja kevyempi verrattuna enduromalliston vastaavaan. Takajarrupääsylinteri on myös uusi paremmalla virtauksella ja suuremmalla nestetilavuudella.

Jäähdyttimet: Samat jäähdyttimet kuin RX 4T 450:ssä, jäähdyttimien uusi muotoilu (vt. 2024 RX 2T 300) mahdollistaa pienemmän kääntösäteen.

Toisiovälitys49 takaratas (aikaisemmin 48) mahdollistaa paremman kiihtyvyyden.

Muoviosat: uudet takamuovit, jotka yhteensopivat uuden alumiinitakarungon kanssa (kuten RX 4T 450:ssä). Uusi pienempi polttoainetankki, jonka tilavuus noin 7 litraa. 

Ketju: uudentyyppinenketju ilman o tai x-renkaita on kevyempi ja rullaa herkemmin.

Moottori ja pakoputkisto: täysin uusi moottori mikä johdattaa RX 2T 300:seen luokkansa huipulle. Moottorissa on uusi sylinteri, jossa on muuttunut ajoitus. Uusi sylinterikansi suuremmalla puristussuhteella. Imuilman saantia on myös tehostettu. Lopputuloksena on aikaisempaa merkittävästi tehokkaampi moottori erityisesti yläkierrosalueella menettämättä alavääntöä, josta kaikki Betan moottorit ovat tunnettuja. Moottori välitetään uudelleen suunnitellun, motocross välityksillä olevan 5-vaihteisen vaihdelaatikon kautta takapyörälle. Kytkimen painelevy on myös aikaisempaa jäykempi ehkäisemään kytkimenluistamista. RX 2T 300:sessa on edelleen täysin olosuhteiden mukaan säädettävä PWK38 kaasutin. Pakoputkisto on myös uudelleen suunniteltu motocross käyttöön ja yhdistyy tyylikkääseen ja suorituskykyiseen äänenvaimentimeen.

Mallikohtaisten muutosten lisäksi on 2025 RX mallistossa:

Ohjaustangon vaimentimet: 2025 RX malliston ohjaustangoissa on nyt kumivaimentimet, jotka noustavat ohjaustankoa 5 mm korkeammalle ja vaimentaa tehokkaasti tangon värinöitä.
 

Jalkatapit2025 RX mallit saavat uudet sirommat ja pitävämmät jalkatapit pitämään pyörän hallinnassa kaikissa tilanteissa.

Takahaarukkataka-akselin vahvuutta on kasvatettu 2 mm (nyt 22 mm). Vahvempi akseli kasvattaa kokonaisjäykkyyttä ja tekee pyörästä entistä tarkemman hallitavan vaativimmissakin olosuhteissa. 

Moottorintehokartatmolemmissa RX malleissa on säädettävät moottorikartat. (kuivalle ja märälle kelille) , RX 4T 450:ssä on lisäksi neljä eri luistonestokarttaa. Tehokartan valitsin sijaitsee ohjaustangon pehmusteessa.

RX 450:sen mukana toimitetaan 4 eri kaasukahvanrullaa, joilla voidaan säätää kaasunvastetta. Molempien RX mallien mukana toimitetaan upea Beta seisontatuki.

Saatavuus: kesä-heinäkuu
Hinnat julkaistaan lähipäivinä