Anderson palasi voittokantaan

Jason Anderson otti voiton kauden toisessa kilpailussa.
Kuva
Octopi Media
Jason Anderson otti ensimmäisen voittonsa Kawasakin ohjaimissa, kun Monster Energy Supercross-sarja jatkui Oaklandissa.

Supercross-sarjan kauden toinen osakilpailu päättyi hetki sitten Oaklandissa, RingCentral-stadionolla. 450-kuutioisissa voitti meni hieman yllättäen Jason Andersonille, kun taas puolestaan 250-kuutioisissa Christian Craig otti kauden toisen voittonsa.

450-kuutioisten startin otti nimiinsä Adam Cianciarulo, perässään Shane McElrath, Jason Anderson, Aaron Plessinger ja Justin Barcia. Ken Roczen, Chase Sexton ja Eli Tomac seurasivat perässä, Cooper Webbin ollessa 11.

Anderson nousi toisella kierroksella toiseksi ja suuntasi katseensa Cianciaruloon. Kolmen kierroksen jälkeen Roczen teki ison virheen ja kaatui, pudoten sijalle 16. Vain hetkeä myöhemmin Anderson otti kärkipaikan tiimikaveriltaan, joka sai peräänsä Plessingerin. Tuore KTM-kuljettaja nappasikin kakkospaikan itselleen hetken kuluttua ja otti tähtäimeensä kärjessä olleen Andersonin. Samaan aikaan Barcia oli noussut neljänneksi ja neljän kärki olikin vain neljän sekunnin päässä toisistaan.

Kun finaali oli puolessa välissä, Anderson johti kilpailua sekunnin erolla Plessingeriin. Barcia nousi kolmanneksi ja Cianciarulo putosi neljänneksi. Tomac oli viidentenä, Malcolm Stewart kuudentena ja Webb seitsemäs. Sexton oli kymmenes ja Roczen 14.

Cianciarulon olkapäävamma vaivasi miestä silmin nähden ja hän menetti parin kierroksen aikana kolme sijaa Tomacille, Stewartille ja Dylan Ferrandikselle. Hetken kuluttua perässä seurasi Webb ja Marvin Musquin.

Kun finaalia oli jäljellä viisi minuuttia, johti Anderson kilpailua reilun kahden sekunnin erolla Plessingeriin. Barcia oli reilun seitsemän sekunnin päässä Andersonista kolmantena, Tomacin ja Stewartin täydentäessä kärkiviisikon.

Finaalin lopussa ei sijoitukset enää kärjessä muuttuneetkaan, vaan Anderson otti ensimmäisen voittonsa Kawasakin ohjaimissa. Plessinger ajoi toiseksi, ennen GASGASin Barciaa. Tomac oli neljäs ja Stewart viides. Webb oli maalissa seitsemäs ja sarjan kärkipaikan menettänyt Roczen vasta 13.

- Sen jälkeen kun voitin mestaruuden 2018, on urani ollut yhtä vuoristorataa. Onneksi Kawasaki luotti minuun viime kauden päätteeksi ja tämä voitto merkitsee minulle todella paljon, Anderson kertoi kilpailun jälkeen.

250-kuutioisissa voitto meni viime viikon tavoin Yamahan Christian Craigille, ennen Hunter Lawrencea ja Seth Hammakeria.