Amerikassa tapahtuu

Ryan Dungey siirtyi Geico Hondan osaomistajaksi.
Kuva
Geico Honda
Amerikan crossipiireissä joulukuu on perinteisesti aikaa, jolloin viimeiset tiimipaikat vahvistuvat ja valitettavasti kuljettajat myös loukkaantuvat. Niin kävi tänä vuonnakin.

Parina viime päivänä Amerikasta on kuulunut paljon uutisia kuljettajarintamalta, mutta myös mielenkiintoisia uutisia tiimien taustoista. Tässä pieni kertaus viime päivien uutisiin.

Dungey Hondalle

Eilen julkistettiin yllätyksellinen uutinen, jonka mukaan viisinkertainen supercrossmestari Ryan Dungey on siirtynyt Geico Honda -tiimin osaomistajaksi. Dungey on liitetty jo vuosien ajan vahvasti KTM:ään, mutta nyt hän hyppää Hondan leiriin. Vuonna 2012 KTM:lle siirtynyt Dungey kertoi lehdistötiedotteessa odottaneensa parin vuoden ajan, mitä rupeaisi tekemään ajouransa jälkeen ja tämä vaihtoehto vaikutti järkevimmältä. Vielä ei ole tietoa siitä, kuinka aktiivisesti Dungey osallistuu tiimin jokapäiväiseen toimintaan, mutta voidaan olettaa hänen työskentelevän tiimin nuorten kuljettajien parissa.

Ensimmäinen loukkaantuminen

Ensimmäinen huippukuljettajan loukkaantuminen nähtiin viime viikonloppuna, kun JGR Suzukin Joey Savatgy loukkaantui Australiassa. Ensimmäisten tietojen mukaan Savatgyn nilkka ja mahdollisesti kantapää olisivat murtuneet, joten hän tulee olemaan sivussa luultavasti parisen kuukautta. Tämä laittaa JGR-tiimin tukalaan paikkaan, sillä heidän täytyy etsiä Savatgyn tilalle uusi kuljettaja ennen kauden alkua. Toki tällä hetkellä hyviä kuljettajia on vapaana, joten paikan täyttäminen ei liene ongelma. JGR on muutenkin ollut hankaluuksissa tänä syksynä, sillä neuvottelut Suzukin kanssa eivät ole sujuneet odotetulla tavalla, koska Suzuki on tiettävästi vähentämässä merkittävästi tukeaan. Tämän takia isolla tiimillä kuluneella kaudella ajanut Joe Gibbs Racing on lähtemässä ensi kauteen vain kahden kuljettajan voimin. Savatgyn piti ajaa isossa luokassa ja Alex Martin ajaa pikkuluokassa.

Anstie Amerikkaan

Suzukista puheenollen, HEP Suzuki julkaisi ensi kauden tiiminsä maanantaina. Alex Rayn tämän kauden tiimissä ajavat ensi vuonna Adam Enticknap, Kyle Cunningham ja MM-sarjasta Amerikkaan siirtyvä Max Anstie. Samalla tiimi julkaisi, että se ajaa ensi vuonna myös ulkosarjan ja tämä selittää Anstien siirtymiseen tiimiin. Raylle ei paikkaa tiimistä löytynyt, vaikka hänen vauhtinsa oli tälläkin kaudella merkittävästi parempaa kuin Enticknapilla ja Cunninghamilla. Enticknap on fanien suosikki ja tuo tiimin varikolle paljon yleisöä, kun taas luultavasti Cunningham tuo tiimiin kasan rahaa. Tämän takia Raylle ja tiimin viime kauden parhaalle kuljettajalle, Kyle Chisholmille, ei löytynyt enää tilaa. Ray ajaa ensi kaudella SGB Racing Kawasaki -tiimissä ja Chisholm luultavasti Rock River Yamaha -tiimissä.

Viimeinen kilpailu

Osa amerikkalaisista kuljettajista on kiertänyt Euroopassa ja Australiassa ajamassa kansainvälisiä supercrosskisoja ja keräämässä rahaa. Viimeinen näistä kilpailuista ajetaan tulevana viikonloppuna  Genevessä. Siellä puomin takana nähdään muiden muassa tämän vuoden Pariisin supercrossin voittaja Justin Barcia, Australian SX-mestaruuden viime viikonloppuna voittanut Justin Brayton, Malcolm Stewart, Vince Friese, Martin Davalos sekä monta muuta kuljettajaa.

Monster Energy Supercross -sarja käynnistyy 4.tammikuuta, joten muuten kuljettajat viettävät tällä hetkellä kiireisintä harjoitusaikaa.