Alhbom yhdeksäs EM-finaalissa

Henri Ahlbom vauhdissa Werltessä.
Kuva
Jesper Veldhuizen
Henri Ahlbom kaasutteli yhdeksänneksi ruohoradan EM-finaalissa.

Ruohoradan EM-finaali ajettiin myöhään lauantai-iltana Werltessä Saksassa. Suomen Henri Ahlbom ajoi kesäkuussa ajetusta karsinnasta varamiespaikan finaaliin, mutta Tanskan Kenneth Hansenin jäätyä pois kilpailusta nousi Ahlbom suoraan kilpailuun.

Sateiden kastelema rata teki olosuhteista todella haastavat. Ahlbom selvisi haasteesta hyvin. Neljästä alkuerästä Forssan Moottoriseuraa edustava kuljettaja ajoi yhdeksän pistettä ja sillä sijoitus yhdeksän. Se olisi oikeuttanut paikkaa B-finaalissa, josta kaksi parasta olisi selvinnyt A-finaaliin ja mitalijahtiin. Kilpailu jouduttiin kuitenkin keskeyttämään alkuerien jälkeen, joten sijoitukset määrittyivät niiden mukaan. Ahlbomin sijoitus hieno yhdeksäs.

- Ihan lopulta hyvä tulos, ja hyvää oppia taas tuli lisää. Ja jos peilaa karsinnan tulokseen, niin eteenpäin on menty. Olosuhteen oli raskaat, haastavat. Ennen kisaa satoi kolme tuntia. Sade kuitenkin taukosi, ja yhdeksän erää saatiin ajettua poutasäässä. Viimeiset kolme erää ajettiin taas sateessa ja sen jälkeen kisa keskeytettiin. Jos et startista päässy keulaan, niin näkyvyys oli olematon. Kaikki repärit ja pelksit meni, eikä riittänytkään, kommentoi Ahlbom.

EM-kultaa ajoi todellinen ruohorataspesialisti Hollannin Romano Hummel, joka voitti kaikki ajamansa erät ja uusi viime vuoden mestaruutensa. Hopealle ajoi kovassa iskussa oleva brittiveteraani Chris Harris ja pronssia niin ikään kokenut, vahvan paluun maailman huipulle tehnyt britti Andrew Appleton.

Tulokset:

1. Romano Hummel, Hollanti 20
2. Chris Harris, Iso-Britannia 18
3. Andrew Appleton, Iso-Britannia 16
4. Dave Meijerink, Hollanti 15
5. Mika Meijer, Hollanti 15
6. Henry van der Steen, Hollanti 11
7. Jacob Bukhave, Tanska 10
8. Stephan Katt, Saksa 10
9. Henri Ahlbom, Suomi 9 (1,3,2,3)
10. Mario Niedermaier, Saksa 8
11. Hynek Stichauer, Tsekki 8
12. Steven Labouyrie, Ranska 8
13. Josef Franc, Tsekki 6
14. Jordan Dubernard, Ranska 5
15. Lukas Fienhage, Saksa 5
16. Jannick de Jong, Hollanti 4
17. Fabian Wachs, Saksa 4
18. Daniel Spiller, Saksa 3
19. Lars Zandvliet, Hollanti 0