Ahokas nuorten nopein, Puotsaari sarjakärkeen

Juho Ahokas voitti U20-luokan.
Kuva
Jani Hovi
Juho Ahokas voitti U20-luokan SM-osakilpailun Hyvinkäällä. Niko Puotsaari nousi puolestaan sarjakärkeen, huolimatta olkapäävammastaan.

U20-luokan voittajasta ei ollut epäselvyyksiä Hyvinkäällä, Juho Ahokkaan pitäessä muille liian kovaa vauhtia. Ahokas voitti luokan vajaan kahden minuutin erolla Riku Ratiseen. Kaksi viikkoa sitten olkapäänsä loukannut Niko Puotsaari lähti Hyvinkään kilpailuun epävarmoissa tunnelmissa, sillä lääkärin suositteli hänelle ajamista vasta kesäkuussa. Puotsaari kuitenkin taisteli kilpailun läpi ja oli luokan kolmas. Kun sarjan kärjessä ollut Albert Juhola ei pystynyt osallistumaan kilpailuun loukkaantumisen vuoksi, nousi Puotsaari kolmannella sijallaan sarjan kärkeen kahden pisteen turvin.

Juho Ahokkaan veli Niko Ahokas oli lähes kisan puoleen väliin asti toisena, mutta valitettavasti joutui keskeyttämään kilpailun neljännen maastokokeen jälkeen. Tarkkaa keskeytyksen syytä meillä ei ole, mutta Ahokas kaatui vauhdikkaasti aivan neljännen maastokokeen lopussa ja satutti ilmeisesti tilanteessa kätensä.

Joni Hakulinen oli neljäs ja Jalmari Niskanen viides.

Alla luokan TOP10 (klikkaa tuloksia suuremmaksi)