Ahlbom ajoi varamiehenä jatkoon

Kuva
Jesper Veldhuizen
Henri Ahlbom pääsi varamiehenä jatkoon ruohoradan EM-semifinaalista.

Ruohoradan EM-semifinaali ajettiin tänään Bielefeldissä Saksassa. Suomen Henri Ahlbom lähti kovatasoisessa kilpailussa hakemaan paikkaa yhdeksän parhaan joukkoon, jotka selviää 22.7. Werltessä Saksassa ajettavaan EM-finaaliin.

Ahlbom ajoi Bielefeldin ruoho-ovaalilla hyvän kilpailun. Neljästä alkuerästä Forssan Moottoriseuraa edustava kuljettaja ajoi kymmenen pistettä ja pystyi kukistamaan kovia tekijöitä. Ahlbomin selkänumeroa joutuivat katsomaan sekä vuoden -20 maailmanmestari Saksan Lukas Fienhage että -21 mestari Hollannin Romano Hummel. 10 pisteellä Ahlbom selvitti tiensä B-finaaliin.

B-finaalissa Ahlbom joutui starttaamaan sisäradalta. Sisärata oli kilpailun huonoin lähtöpaikka, eikä se tehnyt poikkeusta suomalaisenkaan kohdalla. Ahlbom jäi erässä viimeiseksi, mutta selvisi jatkoon varamieheksi EM-finaaliin.

- Ihan hyvä kisa oli. Alkuerät meni hyvin. Kisa oli startti ja ekapää painotteinen. Jos siellä ei päässy kärkeen vaan jäi ruuhkaan, niin mahdollisuudet katosi. Rataa ei voinut kastella, joten pöly oli kärkikuskien takana melkoinen, kommentoi Alhbom.

- Viimeisenä kuskina kun finaaliin pääsin, niin jouduin sisäradalle. Sieltä ei päässy tarpeeksi hyvin liikkeelle ja jäin pussiin, niin se finaali oli siinä, jatkaa Ahlbom.

 

Tulokset:

1. Chris Harris Iso-Britannia

2. Romano Hummel, Hollanti

3. Jannick de Jong, Hollanti

4. Steven Labouyrie, Ranska

5. Jacob Bukhave, Tanska

6. Mika Meijer, Hollanti

7. Lukas Fienhage, Saksa

8. Josef Franc, Tsekki

9. Stephan Katt, Saksa

10. Henri Ahlbom, Suomi 10+0 (2,3,3,2+0)

11. William Kruit, Hollanti

12. Gabriel Dubernard, Ranska

13. Jörg Tebbe, Saksa

14. Marcel Dachs, Saksa

15. Paul Cooper, Iso-Britannia

16. Gareth Hickmott, Iso-Britannia

17. Jens Benneker, Saksa

18. David Pfeffer, Saksa

19. Chad Wirtzfeld, Iso-Britannia

20. Thomas Valladon, Ranska