5 suomalaista MM-avauksessa

Kuva
Jani Hovi
Enduron MM-sarjan avauskilpailu ajetaan viikon kuluttua. Kilpailun osallistujalista on nyt julkaistu ja mukana on yhteensä viisi suomalaista kuljettajaa.

Portugalissa käynnistyvän MM-sarjan kauden avauksen alustavat kuljettajalistat on julkaistu ja listoilla on yhteensä 102 kuljettajaa.

E1-luokka tulee olemaan tänä vuonna ylivoimaisesti mielenkiintoisin kisaluokka. Viime vuoden EnduroGP-luokan mestari Steve Holcombe nähdään ensimmäistä kertaa mukana pikkuluokassa ja siellä hän saa vastaansa muun muassa Josep Garcian, Zach Pichonin ja Theo Espinassen. Yamahan ohjaimiin vaihtanut Roni Kytönen nähdään myös luokassa mukana, kuten myös Betalla jatkava Hermanni Haljala.

E2-luokassa suurin suosikki Andrea Verona, joka saa vastaansa muun muassa Wil Ruprechtin ja Nathan Watsonin. Suomalaisia ei tässä luokassa nähdä, mutta sen sijaan ruotsalaisilla on vahva edustus luokassa. Albin Elowson, Mikael Persson ja Lucas Vagberg pitävät sinikeltaisten värejä yllä.

E3-luokassa Brad Freemanille ei luultavasti löydy vastusta, jos mies pysyy terveenä. Matteo Cavallo, Hamish Macdonald ja muuta joutuvat taistelemaan himmeimmistä mitaleista. Suomalaisia ei tästäkään luokasta löydy, mutta ruotsalaisista mukana Albin Norrbin.

Suomalaisten osalta E1-luokan lisäksi huomio kohdistuu jälleen nuorten luokkiin. Junioreissa Samuli Puhakainen on suomalaisten ainoa edustaja, kun sen sijaan Youth-luokassa mukana on Juho Ahokas ja Tiitus Enjala.

Alla osallistujalistat.