4 suomalaista mukana Amerikan kauden avauksessa

Kuva
Tiedote
Neljä suomalaista kuljettajaa matkasi Amerikkaan, jossa käynnistyi paikallinen snowcross-sarja.

Kahdeksan osakilpailun mittainen Amsoil Championship Snowcross-sarja pyörähti käyntiin viikonloppuna Fargossa, Pohjois-Dakotassa. Yleisesti ottaen kyseistä Amerikan snowcross-sarjaa pidetään maailman kovimpana sarjana ja kauden avauskilpailuun vauhtiaan oli lähtenyt mittamaan myös neljä suomalaista kuljettajaa.

Pro-luokan hallitseva Suomen mestari Aki Pihlaja tuttu näky Amerikan radoilta myös aiemmilta vuosilta ja mies kaasutteli tämän kauden avausviikonloppuna molempina päivinä finaaliin. Lapin Moottorikelkkailijoiden Pihlaja oli lauantaina finaalissa yhdeksäs ja sunnuntaina 12. Perjantaina ajetussa Dominator-kilpailussa Pihlaja putosi puolestaan jatkossa jo ensimmäisellä kierroksella.

Pro Lite-luokassa oli mukana kaksi suomalaista kuljettajaa. Pro-luokassa tällä kaudella SM-hopealle ajanut Topi Posti ajoi lauantaina finaalissa sijalle 11. ja sunnuntaina Kemijärven Moottokerhon kuljettaja oli puolestaan seitsemäs. Pro Lite-luokassa mukana oli Joonas Keskiaho. Lapin Moottorikelkkailijoiden kuljettaja oli lauantaina 15. ja sunnuntaina 13.

Ruotsin ja Suomen kaksoiskansalainen Oscar Nikula oli myös matkustanut Amerikan kauden avaukseen. Nuorukainen ajoi perjantaina junioreiden 14 – 15 -luokassa sijalle 6. Tänä vuonna junioreiden 14 – 16 -luokan Suomen mestaruuden voittanut Nikula vaihtoi lauantaille ja sunnuntaille Sport Lite -luokkaan. Haparanda Skoterklubbin kuljettaja onnistui hyvin myös kovemmassa luokassa, ollen lauantaina kahdeksas ja sunnuntaina seitsemäs.

Alla koostevideot Pro-luokan molempien päivien finaaleista.