262 kuljettajaa cross country -kauden päätökseen

Teksti
Cross country, SäkyläJiri Leino (15) voitti viime vuonna Säkylässä.
Kuva
Marko Vihriä
Cross countryn viimeisen SM-osakilpailun kaikkiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä 262 kuljettajaa Säkylään lauantaiksi.

A-luokkaan, eli Suomen mestaruusluokkaan on ilmoittautunut 16 ajajaa. Turun Moottorikerhon Miro Lehto on hallitseva Suomen mestari, joka myös johtaa kuluvan kauden SM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen. Haastajaksi viivalle asettuu muun muassa Vantaan Moottorikerhon Jiri Leino, joka voitti viime vuoden kilpailun mennen tullen.

Reitillä nähdään myös SM-pisteissä toisena oleva Porin Moottorikerhon Aleksi Nieminen sekä SM-pronssissa kiinni oleva Karkkilan Moottorikerhon Niko Kalatie.

Voittokamppailun ennakkosuosikeista kenties kovin on edellisen osakilpailun kotimaisemissaan Jämsässä voittanut Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen, joka on kilpaillut tänä vuonna päätyönään enduron MM-sarjassa. Junioreiden MM-sarjan vitossijan ohessa Kytönen voitti Euroopan mestaruuden.

Kilpailun isäntäseura Rauman Seudun Moottorikerhoa edustaa Waltteri Koskinen.

A-luokan kanssa samaan aikaan reitillä ovat kaksituntisessa kilpailussa alle 20-vuotiaat, B-luokka sekä 40- ja 50-vuotiaat vuotiaat veteraanit. Alle 20-vuotiaille sekä veteraaneille kyseessä on Suomen Cup -sarjojen päätösosakilpailu. Startti tapahtuu kello 14:00.

Lauantaiaamu käynnistyy kello 9:00, jolloin matkaan ampaiset naiset viimeisen Suomen Cup -osakilpailunsa merkeissä sekä nuoret, 60-vuotiaat veteraanit ja classic-pyörien kuljettajat. Kilpailu kestää yhden tunnin.

Toisena starttina on lauantain suurin luokka, harraste, johon on ilmoittautunut 113 ajajaa. Harraste starttaa kaksituntiseen koitokseensa kello 11:00.

Koko lähtöluettelo löytyy Kalkku ry:n nettisivulta:

https://kalkku.fi/kilpailut.php?id=832

Kilpailualue sijaitsee Porin prikaatin varuskunta-alueella osoitteessa Vuorenmaantie 352, Säkylä. Kilpailureitti on pituudeltaan 12 kilometriä ja mutkittelee upeissa hiekkakangasmaastoissa.

Kyseessä on kauden 2018 viimeinen cross country -kilpailu.

Kilpailun seuraaminen on yleisölle maksutonta.

Sunnuntaina samalla alueella järjestetään tytöille ja naisille suunnattu offroad-päivä, jolloin kaikki ensikertalaisista kokeneisiin kuljettajiin ovat tervetulleita kokeilemaan offroad-moottoripyöräilyä kello 10:00-14:00. Kello 14:00-16:00 ajoalue on myös miesten käytössä.

Mobius SM Cross Country 2018

Lauantai 20.10.2018
Vuorenmaantie 352, Säkylä

Rauman Seudun Moottorikerho ry.

www.rasmk.fi

www.rasmk.fi/rauma-sprint-enduro-2017

Aikataulu
9:00 Naiset (Suomen Cup 3/3), nuoret, V60, classic, 1h
11:00 Harraste, 2h
14:00 SM-luokka (SM 3/3), U20 (Suomen Cup 3/3), V40 (Suomen Cup 3/3), V50 (Suomen Cup 3/3), B, 2h

Lisämääräys & lähtöluettelo

https://kalkku.fi/kilpailut.php?id=832

Reittiesittelyvideo

Video SM-finaalista Säkylästä 2017

 

Mobius SM Cross Country

www.smcrosscountry.fi

www.facebook.com/SMcrosscountry

www.YouTube.com/81mediafinland1

Cross country -lajiryhmä

www.crosscountry.fi

Suomen Moottoriliitto

www.moottoriliitto.fi