18-vuotias Prado isoon luokkaan

Jorge Prado (61) siirtyy isoon luokkaan ensi kaudelle.
Kuva
Ray Archer
KTM julkisti eilen tiedon, jonka mukaan MX2-luokaa tällä hetkellä johtava Jorge Prado pysyy MM-sarjassa KTM:n ohjaimissa ainakin neljä seuraavaa vuotta.

MX2-luokan hallitseva maailmanmestari Jorge Prado johtaa luokan MM-sarjaa myös tänä vuonna. Prado joutui jättämään kauden toisen osakilpailun väliin loukkaantumisen takia, mutta on voittanut kaikki muut MM-erät tähän mennessä. Pradon johto MM-sarjassa on tällä hetkellä 44 pistettä, eli hän on menossa vahvasti kohti toista peräkkäistä maailmanmestaruutta. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että 18-vuotias Prado ei saa sääntöjen mukaan ajaa enää ensi vuonna MX2-luokan MM-sarjaa, mikäli voittaa toisen mestaruuden. Tämä asia on nostanut huhuja ilmoille, joiden mukaan KTM:n kanssa sopimussuhteessa oleva Prado saattaisi ajaa ensi kaudella Amerikan radoilla TLD KTM –tiimissä 250-kuutioisella pyörällä, monen pitäessä häntä vielä liian nuorena ja kokemattomana MXGP-luokkaan. Lisäksi Prado on itse useaan otteeseen ilmaissut halunsa ajaa Amerikassa.

Nyt näille huhuille saatiin tyrmäys, kun Prado allekirjoitti KTM:n kanssa uuden sopimuksen viime viikonloppuna Saksassa. Sopimuksen mukaan Prado ajaa MXGP-luokan MM-sarjaa ensi vuodesta lähtien, Tony Cairolin ja Jeffrey Herlingsin tiimikavereina. Prado tulee jatkamaan Claudio De Carlin tiimissä Cairolin rinnalla, Herlingsin ajaessa KTM:n oman tiimin alaisuudessa.

- KTM tarjosi minulle hienoa tilaisuutta ajaa MXGP-luokassa, sillä jos voitan mestaruuden tänä vuonna, joudun nousemaan isoon luokaan. Olen todella tyytyväinen saadessani jatkaa tiimissä neljä seuraavaa vuotta. Sen jälkeen kun liityin De Carlin tiimiin, tunsin kuuluvani sinne. Minulla on mahtava tiimi takanani ja olisi vaikea löytää parempaa paikkaa, kuin missä olen nyt, Prado kertoi KTM:n tiedotteessa.