157 kuljettajaa Päitsille

Tämän vuoden Päijänteen ympäriajo kerää mukaan yhteensä 157 kuljettajaa, joista 94 urhoollista lähtee kiertämään koko reitin.

87. Päijänteen ympäriajo kaasutellaan reilun viikon kuluttua. Perinteinen keväinen seikkailu ajetaan tänä vuonna viikkoa myöhemmin kuin muutamina aiempina vuosina ja ainakin kun sääennusteita katsotaan tällä hetkellä, niin luvassa saattaa olla todellinen keväinen koitos etenkin sunnuntain osalta.

Tämän vuoden kilpailun ilmoittautuminen umpeutui viime viikonloppuna. Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautui yhteensä 157 kuljettajaa. Heistä 97 ajaa A-, B-, C-, V40, V50- ja V60-luokissa, jotka kiertävät koko reitin. Loput ajavat trophy-luokassa, jossa kilpailu päättyy lauantaina iltapäivällä Jämsään. SM-pisteitä Päitsillä jaetaan vain yleisissä SM-luokissa. Näissä luokissa reitille starttaa yhteensä 48 kuljettajaa. A-luokkalaisia heistä on 25 ja B-luokkalaisia 23. C-luokassa mukana on 26 kuljettajaa, V40-luokassa kolme, V50-luokassa 11 kuljettajaa ja V60-luokassa kuusi kuljettajaa.

Trophy-luokissa suurin määrä kuljettajia nähdään pariajossa, jossa mukana on 28 kuljettajaa. Kuntoluokka kerää mukaan 24 osallistujaa, V70-luokassa nähdään viisi taistelijaa. Naisissa sekä classic-luokassa mukana on molemmissa kolme kuljettajaa. Naisten luokassa nähdään myös kilpailun ainoa ulkomaalainen kuljettaja, kun Norjan Irene Askeland starttaa kisaan mukaan.