Young voittoon Serbiassa

Kilpailun kärkikolmikko podiumilla.
Kuva
Future7media
Wade Young otti ensimmäisen hard enduron MM-sarjan osakilpailun voittonsa yksityistiimin kuljettajana Serbiassa.

Hard enduron MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin Serbiassa, jossa vuorossa oli Xcross Hard Enduro. Kolmen päivän mittainen kilpailu on formaatiltaan hyvin paljon vastaava kuin Red Bull Romaniacs ja kärkikuljettajille kertyi yhteensä ajoaikaa kilpailun aikana noin 13 tuntia. 

Etelä-Afrikan GASGAS-kuljettaja Wade Young otti kilpailun komennon haltuunsa jo ensimmäisenä kisapäivänä ja lähti viimeiseen kisapäivään johtoasemassa. Youngilla oli turvallinen yhdeksän minuutin ja 24 sekunnin etumatka Sherco Factory Racingin Teodor Kabakchieviin, Hänen täytyi kuitenkin vielä selviytyä äärimmäisen vaativasta viimeisestä päivästä vahvistaakseen voittonsa. Ja kun Kabakchiev oli valmis haastamaan eteläafrikkalaisen joka askeleella, Youngille ei tarjottu helppoa reittiä maaliviivalle.

Lämpötilojen noustessa yli 30 asteen Serbian alueella, järjestäjät muokkasivat reittiä helpottaakseen vaativimpia osuuksia. Mutta kun suurimmalle osalle kärkikuljettajista oli suunniteltu yli kolmen ja puolen tunnin ajo, kolmas ajopäivä oli silti melkoinen urakka.

Yli yhdeksän minuutin takaa-ajomatkalla Youngiin nähden, Kabakchiev antoi kaikkensa kuroakseen etumatkaa kiinni. Bulgarialainen puski kovaa. Yhdeksän sektorin jälkeen yhdestätoista, hän oli kaventanut eron hieman yli kolmeen minuuttiin. Young vastasi tähän ja taisteli takaisin viimeisillä kahdella sektorilla pitäen Sherco-kuljettajan loitolla. Voittaen viimeisen sektorin, hän juhli maaliviivan ylittäessään FIM Hard Enduro World Championshipin kolmannen osakilpailun voittajana. Tämä voitto nosti hänet nyt sarjan pistejohtoon kolmannen osakilpailun jälkeen.

- Olen todella onnellinen saadessani työn tehtyä tällä viikolla ja voittaessani kilpailun. Tämä on ollut uskomaton kilpailu, erittäin rankka kuumuuden vuoksi, mutta olen nauttinut siitä. Pyöräni on toiminut moitteettomasti koko viikon ajan. En voi kiittää tarpeeksi Red Bull Leader Treadin tiimiä heidän tuestaan tämän tuloksen saavuttamisessa, Young kertoi

Upean ajon kolmantena ajopäivällä tehnyt Kabakchiev palkittiin ponnisteluistaan päivän voitolla. Kokonaistuloksissa hänen oli kuitenkin tyytyminen toiseen sijaan. Lopulta hän jäi Youngista vain kaksi minuuttia ja 42 sekuntia lähes 13 tunnin ajon jälkeen.

- Annoin kaikkeni tänään. Tämä on yksi suosikkikilpailuistani. On todella erityistä tulla kilpailemaan maailmanmestaruudesta Serbiaan. Olisi ollut mahtavaa nousta palkintokorokkeen korkeimmalle askelmalle, mutta olen tyytyväinen suoritukseeni, annoin kaikkeni, Kabakchiev totesi kilpailun jälkeen.

Itävallan Michael Walkner (GASGAS) ajoi vahvan viimeisen päivän Serbiassa ja täydensi palkintokorokkeen kolmannella sijallaan.

Vahva viimeinen päivä Mario Romanilta (Sherco) toi hänelle neljännen sijan tänään ja varmisti hänen neljännen sijansa kolmannen osakilpailun kokonaiskilpailussa. Myös uskomattoman kilpailun päättäen David Cyprian (KTM) varmisti viidennen sijan kokonaiskilpailussa, joka on hänen paras tuloksensa MM-sarjassa tähän mennessä. Hard enduron legenda Graham Jarvis voitti kisan toisen ajopäivän, mutta kokonaistuloksissa Jarvis oli vasta seitsemäs. Jarvis menetti ensimmäisenä päivänä lähes tunnin aikaa, hänen takarattaansa väännyttyä. MM-sarjaa johtanut Manuel Lettenbichler ei ollut kilpailussa mukana loukkaantumisen vuoksi.

Kilpailun tulokset:

1. Wade Young (GASGAS) 12:43:48.68
2. Teodor Kabakchiev (Sherco) 12:46:31.02
3. Michael Walkner (GASGAS) 12:58:20.80
4. Mario Roman (Sherco) 13:14:33.47
5. David Cyprian (KTM) 13:45:16.73
6. Mitch Brightmore (Husqvarna) 13:50:23.68
7. Graham Jarvis (Husqvarna) 13:57:48.36
8. James Moore (GASGAS) 13:58:40.39
9. Matthew Green (KTM) 14:01:49.31
10. Francesc Moret (Sherco) 14:06:44.73

MM-sarjan tilanne:

1. Wade Young (GASGAS) 49pts
2. Mario Roman (Sherco) 47pts
3. Manuel Lettenbichler (KTM) 45pts
4. Teodor Kabakchiev (Sherco) 40pts
5. Mitch Brightmore (Husqvarna) 38pts
6. Francesc Moret (Sherco) 27pts
7. Matthew Green (KTM) 27pts
8. Marc Riba (KTM) 25pts
9. David Cyprian (KTM) 21pts
10. Vaclav Nedved (KTM) 19pts

MM-sarja jatkuu 23. päivä heinäkuuta, jolloin käynnistyy Red Bull Romaniacs.