Yllätysnimi Dakarin kärkeen

Toby Price voitti Dakarin kolmannen etapin.
Kuva
Rally Zone
Dakarin kolmas kisapäivä nosti kisan kärkeen todellisen yllätysnimen.

Dakar-rallin kolmannen etapin avasi 227 kilometrin mittainen siirtymä, jonka jälkeen kuljettajilla oli edessään 403 kilometrin mittainen erikoiskoe. Päivän erikoiskoe oli todella kovavauhtinen ja oman haasteensa kuljettajille toi myös kova tuuli.

Kahden aiemman etapin tavoin päivä ei ollut suotuisa ensimmäisenä reitille startanneille kuljettajille. Joan Barreda ja Ricky Brabec jäivät molemmat yli 20 minuuttia pohja-ajasta ja putosivat yhteistuloksissa sijoille kahdeksan (Barreda) ja 13.

Päivän kovinta vauhtia piti yllä toissa vuoden voittaja KTM:n Toby Price. Eilen pyörän käyntiongelmista kärsinyt australialainen voitti päivän reilun kolmen minuutin erolla Hondan Kevin Benavidekseen. Pricen tiimikaveri Mathias Walkner oli kolmas, jääden reilut neljä minuuttia Pricelle.

Neljäs päivän etapilla oli amerikkalainen Skylar Howes. Vasta kolmatta Dakar-ralliaan ajava 28-vuotias Howes nousi samalla kilpailun kärkeen. BAS Dakar KTM -tiimin kuljettajan johtomarginaali on 28 sekuntia, ennen toisena olevaa Xavier De Soultraitia. HT Rally Raid Husqvarna -tiimin kuljettajan perässä kolmantena on Price, joka on samalla ensimmäinen tehdastiimin kuljettaja yhteistuloksissa.

Alla kokonaistilanne päivän jälkeen.