Yli 3300 kuljettajaa Gotlantiin

Kuva
Future7media
Tulevana viikonloppuna kaasuteltavassa Gotland Grand National -kilpailussa on tänä vuonna mukana yli 3300 kuljettajaa.

Gotlannin saarella Ruotsissa ajettava Gotland Grand National kokoaa perinteisesti suuren joukon harrastajia mittelemään taitojaan. Mukana on normaalisti myös runsaasti suomalaisia kuljettajia, mutta tänä vuonna suomalaisia kilpailussa on vain 49.

Poikkeuksellisesti kilpailut Gotlannissa käynnistyvät tällä kertaa jo tänään torstaina, jolloin saarella ajetaan EMTB-kilpailu. Tuossa kilpailussa mukana nähdään myös enduromestari Juha Salminen, joka lähtee valloittamaan kilpailua Husqvarnan sähkömaastopyörällä. Perjantaina radalla nähdään 50-59 -vuotiaiden, yli 60-vuotiaiden ja naisten harrastajaluokat. Suomalaisia näissä luokissa on mukana yhteensä 13. Susanna Koivula ja Kiia Lagerroos ajavat naisten luokassa ja vanhempien harrastajien luokissa nähdään mukana muun muassa Kaj Tötterman ja Reijo Karppinen.

Lauantaina Gotlannissa on niin sanottu pääpäivä. Tuolloin aamu käynnistyy harrastajien kolmen tunnin lähdöllä, jossa ovat mukana 15-29-, 30-39- ja 40-49 -vuotiaiden luokat. Suomalaisista aamun startissa ovat mukana muun muassa Petri Pohjamo ja Petteri Gustafsson. Kello 12:30 reitille starttaa puolestaan kovatasoisin lähtö, jossa ovat mukana eliittiluokka, junioreiden 15-23 -vuotiaiden kilpaluokka, sekä veteraanien luokka. Eliittiluokassa suomalaisia edustavat Antti Ahtila, Niko Aitta ja Kim Grandell. Junioreissa mukana nähdään puolestaan veljeskaksikko Samuli ja Eetu Puhakainen, sekä Masi Taivainen. Veteraaneissa reitille starttaavat Tomi Myllys ja Aki Paavola. Ruotsalaisista huipuista kilpailussa mukana ovat Albin Elowson, Mikael Persson, Even Heibye, Robert Kvarnström, Filip Bengtsson ja Jimmy Wicksell.