Yksin tai kavereiden kanssa hard enduroa harrastamaan

Kuva
Jani Hovi
Lauantaina Vantaan Hanskalliolla kaasutellaan Xracing Hard Enduro -kerhokisa, jossa on hyvä tilaisuus lähteä haastamaan itseään ja vaikkapa kaveriaan hard enduron parissa.

Hanskalliolla järjestetään lauantaina 14.11. aamupäivällä RX Moton ja Husqvarnan hard enduro tapahtuma, jossa kouluttajat opastavat kuljettajia lajin saloihin. Valitettavasti tuo tapahtuma on jo täynnä, eikä siihen pääse enää mukaan.

Mutta iltapäivällä samalla alueella ajetaan Vantaan Moottorikerhon järjestämä Xracing Hard Enduro -kerhokilpailu, johon pystyy ilmoittautumaan paikan päällä. Kilpailu käydään noin puolen tunnin mittaisella reitillä, joka pitää sisällään paikoin normaalia enduroreittiä, mutta välissä ajetaan vaikeampia paikkoja, jossa riittää haasteita. Vaikka kilpailu on yksilökisa, niin kuljettajat voivat luonnollisesti ajaa kisaa vaikka pareittain ja auttaa toisiaan reitin läpi. Lisäksi kisassa voi harjoitella hyvin vaikkapa Kärme Kustaan Kiemuroita varten ja ajaa sen läpi ryhmänä, toisiaan auttaen.

Kilpailuun startataan CC-tyylisesti yhteislähdöllä ja kilpailun ajoaika on puolitoista tuntia. Kun puolentoista tunnin ajoaika on täynnä, liputetaan kuljettajat maaliin sitä mukaan kun he saapuvat maaliviivalle.

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen on avoinna lauantaina 14.11. klo. 11:00-12:30. Kaikkien kuljettajien tulee olla lähtöalueella 12:45 pyörien kanssa, jolloin pidetään kuljettajakokous. Kilpailu starttaa klo 13.

Xracing Hard Enduro -kerhokilpailu on ilmainen kaikille Xracing OFFROADPro -lehden tilaajille. Muille ajanottomaksu on 15 € ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Vantaan Moottorikerholle. Ilmoittautumisen yhteydessä voi tilata myös lehden (vuosihinta 75,90€), jolloin Xracing tarjoaa tilaajalle ajanottomaksun kisaan. Lehden voi tilata myös etukäteen täältä.

Tapahtumassa on erillinen varikkoalue, jonne osallistujat ohjataan opastekyltein Hanskalliontieltä. Varikkoalueen koordinaatit ovat 60°21'00.4"N 24°55'12.3"E. Yleisöparkkeina toimivat normaalisti käytössä olevat trial- ja enduroharjoittelualueiden parkkipaikat. Asvalttitien varteen parkkeeraaminen on kielletty.

Tapahtumassa noudatetaan THL:n voimassa olevia suosituksia. Kaikkien tulee noudattaa turvavälejä ja huolehtia käsihygieniasta. Kasvomaskien käyttöä suositellaan ja tapahtumaan ei tule osallistua flunssaisena.