Yksi SM-kulta jaossa

Roni Kytönen on tiukasti kiinni E1-luokan Suomen mestaruudessa.
Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarjan päätöksessä on jaossa vielä yksi Suomen mestaruus.

Enduron SM-sarja päättyy tulevana lauantaina Mäntsälässä. Kauden päätöksessä on jaossa enää yksi Suomen mestaruus, sillä E2, E3- ja U20-luokkien osalta mestari on jo selvillä.

E1-luokassa Roni Kytönen johtaa sarjaa 21 pisteen erolla Antti Hänniseen, joten myös Kytösen mestaruus näyttää selvältä. Kytönen on nyt tervehtynyt kuumeestaan, joka piti hänet sivussa kauden viimeisestä MM-osakilpailusta. Käytännössä Kytösen täytyy ajaa vain kilpailu maaliin, niin mestaruus menee Jämsään. Jos niin tapahtuu, on jokaisen luokan mestari jämsäläinen. Luokan SM-pronssin on jo varmistanut Peetu Juupaluoma.

E2-luokassa Eemil Pohjola varmisti mestaruuden jo Riihimäellä, eikä hän osallistu kauden päätökseen, ajaessaan samaan aikaan Italian mestaruussarjan päätöskilpailua. Sen sijaan kahdesta muusta mitalista käydään todella tiukka taistelu. Lari Jukola on sarjassa toisena ja vain pisteen päässä hänestä on Jani Salonen. Henry Olenius on neljäntenä, vain pisteen päässä Salosesta, joten luvassa on hieno kisa mitaleista.

E3-luokassa Mika Tamminen varmisti mestaruuden jo Heinolassa. Aleksi Jukola on vahvasti kiinni hopeamitalissa, sillä hänen eronsa kolmantena olevaan Henri Himmaseen on 16 pistettä. Valitettavasti Jukola tulee puolikuntoisena Mäntsälään Riihimäellä tulleen olkapäävamman jälkeen.

- Olen ajanut loukkaantumisen jälkeen pari kertaa pellolla, mutta muuten en ole pystynyt ajamaan. Äkkinäiset liikkeet eivät tunnu hyvältä, mutta lähden kyllä kisaan mukaan jo pelkästään treenin kannalta, Jukola kertoi.

U20-luokassa Peetu Juupaluoma varmisti mestaruuden Riihimäellä, mutta kaksi muuta mitalistia on yhä avoinna. Eetu Puhakainen on sarjassa toisena ja Pyry Juupaluoma kolmantena. Kaksikon ero on tosin jo 16 pistettä, joten hopea on vahvasti menossa Puhakaiselle. Niklas Laankoski on sarjassa neljäntenä, vain kaksi pistettä Juupaluoman takana, joten pronssimitalin kohtalo on vielä auki.

SM-luokkien lisäksi myös V40- ja V50-luokkien Suomen Cupit ratkeavat lauantaina. V40-luokassa Mika Karma johtaa sarjaa 10 pisteen erolla Pasi Tsutsuseen. Karma on käytännössä jo varmistanut mestaruuden, sillä Tsutsunen ei ole kauden päätöksessä mukana. Myöskään sarjassa kolmantena oleva Veli-Pekka Paavola, sekä neljäntenä ja viidentenä olevat Kimmo Hintikka ja Veijo Knuuttila eivät osallistu kilpailuun. V50-luokassa Karri Tikkanen on jo varmistanut mestaruuden. Hopeasta käydään taistelu Kari Pihlajaniemen ja Marko Perttilän välillä, eroa on tällä hetkellä vain kaksi pistettä. Niko Pahlberg on neljäntenä, 11 pistettä Perttilän takana.