Yamaha vahvistaa Adventure-pyörämallistoaan Ténéré 700 Extremellä

Teksti
Kuva
Yamaha
Uuden Ténéré 700 Extremen luokkansa parhaan ajettavuuden ja ketteryyden maastossa takaavat täysin säädettävät KYB-jousitukset edessä ja takana, joissa on 20 mm lisää joustoa alkuperäiseen Ténéré 700:n verrattuna.

Uutuuden kaksiosainen etulokasuojakokoonpano koostuu endurotyylin korkeasta lokasuojasta ja erillisestä alaosasta. Litteämpi yksiosainen Rally-istuin taas tekee kuljettajan painon siirrosta helpompaa ja nopeampaa. Vakiovarusteena löytyvät muun muassa titaaniset jalkatapit sekä alumiininen jäähdyttimen suojaverkko ja ketjunohjain.

Pyörän viisituumaisessa TFT-näytössä on käytettävissä kolme erilaista teemaa, mukaan lukien nuottityylinen Rally Raid -näyttö suunnistusta varten.

Yamahan tehdaskuljettajat Alessandro Botturi ja Pol Tarrés ovat jo osoittaneet Ténérén erinomaisen suorituskyvyn, voittaen maailman haastavimpia rallikilpailuja, kuten kaksoisvoitto TransAnatolian erämaarallissa. He kilpailevat 20. lokakuuta alkavassa Italian Motorally & Raid TT -mestaruuskilpailujen päätöskisassa 2024 Ténéré 700 Extreme -pyörillä.

 

Ténéré 700 Extreme - ominaisuudet

·        Etujoustovara 230 mm

·        Takajoustovara 220 mm

·        Maavara 260 mm

·        Kolmiteemainen viiden tuuman pystysuuntainen TFT-näyttö

·        Titaaniset jalkatapit

·        Litteä yksiosainen istuin (istuinkorkeus 910 mm)

·        Korkea väreihin sopiva etulokasuoja

·        Alumiininen jäähdyttimen suojaverkko

·        Ketjuohjain

·        Kullanvärisiksi eloksoidut alumiinipinnavanteet

 

Hinta ja saatavuus

Ténéré 700 Extreme tulee saataville keväällä 2024. Hinta ilmoitetaan myöhemmin.

Väri

Ténéré 700 Extreme tulee saataville Icon Blue -värissä, jossa on eksklusiivinen grafiikka.

Ténéré Spirit Experience

Ténéré Spirit Experience on tarkoitettu Ténérén omistajille, jotka haluavat viedä Adventure-moottoripyöräilyn seuraavalle tasolle ja saada tuntumaa erämaaralleihin – kuitenkin ilman kilpailupaineita ja kauniista maisemista nauttien. Ténéré World Raid Teamin johtaja Marc Bourgeois pyörittää Ténéré Spirit Experience -tapahtumia MBSM-yrityksensä kautta Yamahan puolesta.

Ténéré Spirit Experience on kokonaisvaltainen paketti, joka kattaa valmistelut, lennot, pyöräkuljetukset ja kaiken muun asiakkaan valitsemaan erämaaralliin osallistumiseen liittyvän.

Kuljettavat voivat saapua Ténéré-keskukseen, jos he haluavat saada opastusta ajo- tai suunnistustaidoissa. MBSM huolehtii kaikesta muusta alusta loppuun – kuten tiedotustilaisuuksista ennen jokaista tapahtumapäivää, logistiikasta, teknisestä avusta, GPS-paikantimen asentamisesta, aamiaisesta ja päivällisestä sekä leirinnästä.

Vuoden 2024 Ténéré Spirit Experienceen kuuluu kuuluisia erämaaralleja alkaen joulukuun Africa Eco Racesta ja jatkuen huhtikuun Morocco Desert Challengeen, toukokuun Hellas Rallyyn ja TransAnatoliaan.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://tenere-spirit-experience.com/

MyRide

Yamahan ilmaisella MyRide-sovelluksella Ténéré 700 Extremen kuljettajat saavat enemmän irti jokaisesta ajomatkasta.

MyRide-sovelluksessa voi tarkastella ajotietoja, kuten kokonaismatkaa, korkeutta merenpinnasta, huippunopeutta, keskinopeutta, kiihtyvyyttä ja kallistuskulmia. Näitä voi helposti vertailla myös ajokavereiden kesken.

Ténéré 700 Extremen osalta MyRide on myös älypuhelinliitettävyyden mahdollistava sovellus, joten ajajat näkevät saapuvien puhelujen ja viestien ilmoitukset pyörän TFT-näytöllä.