Xracing OFFROADPro katsojaopas: 2020 Vesijärven SM-enduro

Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarja polkaistaan käyntiin lauantaina. Tässä katsojaopas kisaan.

Kauden ensimmäinen SM-enduro ajetaan tulevan lauantaina Lahden seudulla. Kilpailukeskuksena toimii Jokimaan Ravikeskus (Jokimaankatu 6, Lahti). SM-ja V40-luokat kiertävät yhteensä yhdeksän maastokoetta ja muut luokat neljä maastokoetta (MK1 ja MK2 kahteen kertaan). Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 178 kuljettajaa, joista 73 ajaa SM-luokissa. Yleisten SM-luokkien lisäksi kilpailussa jaetaan myös U20-luokan SM-pisteitä.

Suosikit

A-luokissa mukana on 36 kuljettajaa, joka on määrällisesti 10 kuljettajaa vähemmän kuin viime vuoden SM-avauksessa. E1-luokassa Roni Kytönen lähtee kisaan ylivoimaisesti suurimpana suosikkina. Kytönen vaihtoi tälle kaudelle merkkiä ja ajaa RedMoto Honda -tiimissä MM-sarjaa. Kotimaan radoilla Kytönen ajaa Jyväs-Marinen väreissä. Kytönen ei aja koko SM-sarjaa, mutta hänet nähdään ainakin kauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussa mukana. Kytösen lisäksi luokan kärkipaikat jaetaan kauden avauksessa ennakkoon Lari Jukolan, Roni Salinin ja Pyry Juupaluoman välillä.

E2-luokassa Eemil Pohjola lähtee sarjaa myös uusissa väreissä, kun mies ajaa SE-Teamissa 450-kuutioisella Hondalla. Viime vuoden mestari on ollut alkuvuodesta kipeänä ja harjoitustunnit ovat jääneet normaalia vähemmälle, mutta jämsäläinen on silti kisan suurin suosikki. Henry Olenius vaihtoi myös merkkiä ja ajaa 250-kuutioisella Betalla. Oleniuksen vauhti on taattua ja jos mies pysyy pystyssä, voidaan Oleniukselta odottaa mitä tahansa. Mielenkiintoista on myös nähdä, millainen on Peetu Juupaluoman vauhti 250-kuutioisen pyörän ohjaimissa. Pikkuluokan viime vuoden SM-pronssimitalista saattaa olla hyvinkin kolmen parhaan joukossa. Karkkilan kauden avauskilpailun voittanut Niklas Laankoski on myös yllätysvalmis ja viime vuoden luokan pronssimitalisti Jani Salonen on ennakkoon myös kärkiviisikossa.

E3-luokassa nähdään vähiten kuljettajia tällä kaudella. Viime vuoden luokan Suomen mestari Mika Tamminen lähtee kisaan suurimpana suosikkina, mutta isoon luokkaan vaihtanut Antti Hänninen haluaa varmasti myös voittaa kotikilpailunsa. Edellä mainittu kaksikko ajaa molemmat Husqvarnan 300-kuutioisilla pyörillä, joten lähtökohdat kaluston suhteen ovat samat. Sanansa on sanottavana myös Jiri Leinolla, joka oli Karkkilassa hyvässä vauhdissa ennen kaatumistaan.

Reittiselostus, osoitteet ja aikataulu:

 

MK 1 Nuuttila

Päitsiltä tuttua polkua Nuuttilan maastoissa, jossa rytminvaihtelut tekevät maastokokeesta mielekkään ja tarkasti ajettavan. MK1 jälkeen on noin 100 metrin siirtymä MK2 lähtöön.

Lähtö Helsingintie 726, Lahti

Maali Tuohijärventie 235, Hollola

  • MK1 ensimmäinen kuljettaja 9:03
  • MK4 ensimmäinen kuljettaja 10:38
  • MK7 ensimmäinen kuljettaja 12:13

 

MK 2 Lehtimäki

Lehtimäen maastokoe on myös samaa tuttua polkua Päitsiltä ja viime vuoden SM-endurosta. Maalista maastosiirtymää ja tietä pitkin Miekkiöön, josta MK3 lähtöön.

Lähtö Tuohijärventie 215, Hollola

Maali Lemolantie 102, Hollola

  • MK2 ensimmäinen kuljettaja 9:20
  • MK5 ensimmäinen kuljettaja 10:56
  • MK8 ensimmäinen kuljettaja 12:30

 

MK 3

Perinteisempää enduropolkua, jossa vaihdellaan kivikosta pelto-osuuteen. Maastokoe on tuttu myös aiemmilta vuosilta. MK3 jälkeen maastosiirtymä, tienpohjaa, peltoa ja ravitietä, jota takaisin huoltoon Jokimaan Ravikeskukseen, josta seuraavalle kierrokselle.

Lähtö

Maali Tuohijärventie 66, Hollola

  • MK3 ensimmäinen kuljettaja 9:50
  • MK6 ensimmäinen kuljettaja 11:25
  • MK9 ensimmäinen kuljettaja 13:00

Katsojille

MK1:n lähtö menee perinteiseen tapaan Nuuttilan pellolla (Helsingintie 726, Lahti), jossa kuljettajat näkee pidemmän matkan. MK1:n maali ja MK2:n startti ovat lähekkäin pellolla (Tuohijärventie 234, Hollola) ja lisäksi MK2:n reitti kulkee myös samalla pellolla, joten tämä on hyvä paikka katsojille. Pellolta löytyy myös parkkialue. MK3:n maalissa (Tuohijärventie 66, Hollola) on myös parkkialue katsojille, josta näkee hyvin maastokokeen maalissa olevan pelto-osuuden.

Lähtöluettelo

Käsiohjelma