Xracing ja OFFROADPro yhdistyvät

Suomen offroad-median toimijat Xracing ja OFFROADPro yhdistyvät, ja tulevat muodostamaan yhden suuren median.

Xracingin kustantaja JH Finland Oy on ostanut OFFROADPro -lehden ja tämän seurauksena kaksi vahvaa toimijaa yhdistyivät.  Jatkossa Suomessa ilmestyy yksi offroad-lehti ja myös sähköinen media on yhden verkkosivun alla. Xracing OFFROADPro -lehti ilmestyy jatkossakin kahdeksan kertaa vuodessa ja sähköisellä puolella verkkosivun nimenä tulee olemaan www.xracing.fi.

- Harrastajat haluavat laadukkaan kotimaisen median, joka keskittyy kotimaan asioihin. Yhdistymisen avulla luomme sellaisen paketin, joka varmasti tyydyttää lukijoita. Valitettavasti offroad-alamme on sen verran pieni, että kahdella erillisellä medialla ei siihen ollut taloudellisesti mahdollisuuksia, etenkin kun MP-kaupan tilanne on haastava ja mainosmyynnit ovat sen johdosta pieniä, kertoo Xracing OFFROADPron päätoimittaja Jani Hovi.

Kotimaisuus edellä

Xracingin verkkosivu on ollut jo muutamien vuosien ajan suosituin paikka, mistä lajiemme harrastajat hakevat tietoa. Jo 20 vuotta ilmestynyt OFFROADPro-lehti on puolestaan muodostunut käsitteeksi suomalaisessa offroad-maailmassa ja se on ollut levikillisesti Suomen suurin offroad-lehti. Reilut viisi vuotta ilmestynyt Xracing-lehti on tyylillisesti erilainen suhteessa OFFROADPro-lehteen ja uuteen yhdistettyyn lehteen tullaan kokoamaan molempien lehtien parhaat osa-alueet.

- Netissä tulemme uutisoimaan vahvasti kisatouhuja ja niihin liittyviä asioita, Suomesta ja maailmalta. Lisäksi tulemme tarjoamaan netin puolella jatkossa lehden tilaajille täysin erilaista sisältöä ajo-opetusvideoiden, pyörien huoltovideoiden ja monien erilaisten artikkeleiden muodossa. Lehden sisältö tulee olemaan puolestaan täysin erilaista. Siellä valotamme enemmän asioiden taustoja, kuljettajia ja taustavaikuttajia unohtamatta. Tietysti tulemme testaamaan uutuuspyöriä sekä harrastajien pyöriä, samoin varusteita. Ennen kaikkea tulemme tekemään sellaista tuotetta, joka miellyttää kotimaista harrastajaa, jatkaa Hovi.

Lehden tilaajat

Uusi Xracing OFFROADPro -lehti ilmestyy jatkossa kahdeksan kertaa vuodessa, aiemman OFFROADPro-lehden tapaan. Lehtien tilaajien osalta kaikkien tilaukset jatkuvat normaaliin tapaan ja he tulevat saamaan kahdeksan laadukasta lehteä vuodessa. Molempien lehtien tilaajien osalta tilaukset yhdistetään ja jatkossa he saavat yhden lehden kahdeksan kertaa vuodessa. Tilaajien jo maksettujen lehtien määrä yhdistetään samaan tilaukseen. Eli jos tilaajalla on vaikkapa OFFROADPron tilausjaksosta jäljellä neljä lehteä ja Xracingin tilausjaksosta kaksi lehteä, on hänellä uuden yhdistetyn lehden tilausjaksostaan jäljellä kuusi lehteä. Lehtien tilaajille lähtee lähipäivinä vielä erillinen sähköposti asian tiimoilta.

Ensimmäinen uudistettu lehti tulee huhtikuun lopussa.

Xracing OFFROADPron tekijät

Jatkossa uudessa mediassa tulevat työskentelemään monet lukijoille tutut nimet. OFFROADPron päätoimittajana aiemmin toiminut Sami Salonen jatkaa Xracing OFFROADProssa toimittajana, keskittyen samalla myös uuteen Sähköpyöräily-lehteensä. Vuosia OFFROADProssa työskennellyt Marko Vihriä liittyy myös vakiokirjoittajien joukkoon ja hänen artikkeleitaan löytyy jo huhtikuun lopussa ilmestyvästä ensimmäisestä yhteisestä lehdestä. Viime vuosina Xracingistä tutut Kari Salminen ja Jari Mattila jatkavat myös uudessa, yhdistetyssä mediassa, kuten myös videotuotannosta vastaava Juha Kollanus. Xracing OFFROADPron päätoimittajana toimii Jani Hovi.

- Meillä on huippuporukka tekemässä hommaa ja olen todella innoissani tulevasta. Jatkossa varmasti listoille tulee myös muita kirjoittajia kotimaasta. Lisäksi meillä on hyvät kumppanit MM-sarjojen parissa, kuten myös Amerikassa. He tulevat näkymään jatkossakin, mutta pääpaino meillä tulee olemaan kotimaan toiminnassa, Hovi päättää.