Weckman onnistui kauden avauksessa

Emil Weckmanin vauhti oli hyvää kauden avauksessa.
Kuva
Team Assomotor
Emil Weckman oli päivän suomalaisnimi, kun motocrossin EMX250- ja EMX125-luokkien sarjan pyörähtivät käyntiin Englannissa.

Matterley Basin todella hienossa kunnossa ollut rata isännöi EM-sarjojen avauksia tänään. Suomalaisten huomio kiinnittyi luonnollisesti EMX250-luokassa Emil Weckmaniin ja Kim Savasteeseen. EMX125-luokassa meikäläisten värejä piti yllä Eliel Lehtinen ja Eelis Viemerö.

EMX250-luokan ensimmäisessä erän startissa suomalaiset eivät onnistuneet aivan parhaalla mahdollisella tavalla. Ensimmäisen täyden kierroksen jälkeen Weckman oli 13. ja Savaste 27. Erän aikana molemmat tekivät nousua ja Weckman oli ruutulipulla kahdeksantena. Savaste sai puolestaan viimeisen EM-pisteen ollen 20. Toisen erän startti oli molemmilta selvästi parempi, Weckmanin ollessa startin jälkeen seitsemäntenä ja Savaste kolmantenatoista. Savaste menetti erän alussa muutamia sijoituksia, kunnes joutui keskeyttämään viidennellä kierroksella. Weckman sen sijaan oli todella hyvässä vauhdissa ja nousi erän aikana kolmanneksi. Päivän totaalissa Weckman jäi niukasti podiumin ulkopuolelle, ollen neljäs. Ykkönen oli Nicolas Lapucci, joka voitti molemmat erät. Totaalin kakkonen oli Norjan Kevin Horgmo, ennen maanmiestään Cornelius Toendellia.

- Ensimmäisen erän startti oli huono ja se hieman harmittaa. Muuten olisin taistellut ensimmäisessäkin erässä kärkisijoituksista. Rata oli toisessa erässä mielestäni parempi, kun siellä oli jo hieman jarrupattia ja spooreja, Weckman pohti.

Assomotor Honda -tiimissä ajava sipoolainen jatkaa muiden tavoin EM-sarjaa seuraavan kerran Ossin radalla Hollannissa, heinäkuun 17. päivä.

- Sitä ennen ajan ensi viikonloppuna Maggiorassa MX2-luokan MM-kisassa. Sinne lähden ilman suurempia tavoitteita, enkä ole ennen edes ajanut Maggioran radalla, Weckman paljasti.

EMX125-luokassa Eliel Lehtinen oli ensimmäisessä erässä sijalla 21, kunnes kaatui ja joutui keskeyttämään. Lehtisen olkapää otti kaatumisessa sen verran kovan iskun, että hän joutui jättämään toisen erän kokonaan ajamatta. Eelis Viemerö oli ensimmäisessä erässä 25. ja toisessa 30.

- Toinen erä tuntui ajollisesti paremmalta. Minun pitää kuitenkin parantaa starttejani. Nyt lähdin kummassakin erässä hyvin puomilta, mutta ensimmäisessä erässä jäin lähtösuoralla ja olin varsin ulkoreunassa avausmutkassa. Toisessa erässä ”leikkasin” sisälle, minkä ansiosta pääsin useamman kuskin ohi. EMX125 on hyvä kisaluokka minulle. Kuulun selvästi sinne muiden joukkoon. Taso oli odotetusti kova, muttei joukossa ajaminen ollut liian vaikeaa. Fiilikseni on hyvä ja ajoni kulki ok ensimmäiseksi EM-osakisaksi. Vastaan ei tullut yllätyksiä, Viemerö kertoi tiedotteessaan.

Luokan totaalin voittoon ajoi Norjan Haakon Osterhagen. Toinen totaalissa oli Ferruccio Zanchi ja kolmas Bobby Bruce. Luokan toinen erä keskeytettiin kun Zanchi ja Kay Karssemakers osui hyppyrissä toisiinsa. Tilanteessa Zanchi löi päänsä maahan ja häntä jouduttiin hoitamaan radalla. Toisen erän voitto kirjattiin kuitenkin Zanchille, kun tulokset jäivät voimaan tapahtumaa edelliseltä kierrokselta.

Kommentit

Lähettänyt PETTERI LEPPÄNEN : Su, 06/27/2021 - 11:01

Hieno tulos, onnittelut. Näin penkkiurheilijan näkökulmasta Honda taitaa olla yksi niistä harvoista mottoripyöräbrändeistä, mikä panostaa aidosti nuorten tukemiseen. 

Language
suomi