Weckman hyvässä vauhdissa Italiassa

Kuva
Team Assomotor
Emil Weckman oli tänään Trentinossa todella hyvässä vauhdissa ja kaasutteli toisessa kisaerässä kakkoseksi.

Motocrossin EMX250- ja EMX125-luokkien EM-sarjat jatkuivat tänään Trentinossa Italiassa. Radalla nähtiin viisi suomalaista kuljettajaa ja heistä Emil Weckman ajoikin todella hienon päivän.

EMX250-luokan ensimmäisen erän startti ei sujunut Weckmanin osalta aivan toivotulla tavalla, sillä hän oli startin jälkeen vasta 16. Weckman oli kuitenkin heti erän alussa hyvässä vauhdissa ja nousi parin kierroksen jälkeen jo yhdeksänneksi. Neljännellä kierroksella Weckman nousi jo kahdeksanneksi ja yritti ohittaa edellään ollutta Jörgen-Matthias Talvikua sisäkautta, osuen Talvikun kylkeen. Molemmat kuljettajat kaatuivat tilanteessa ja Weckam putosi sijalle 18. Sieltä sipoolainen aloitti kuitenkin kovan kirin ja oli ruutulipulla yhdeksäs.

Toisen erän startti onnistui Weckmanilta huomattavasti paremmin ja hän oli startin jälkeen kuudes. Honda-kuljettajan hyvä vauhti jatkui ja hän nousi parin kierroksen aikana jo neljänneksi. Hetken kuluttua kolmantena ollut Jeremy Sydow sai tehdä tilaa suomalaiselle ja hän nappasi kolmannen sijan haltuunsa. Toisena ollut Maxime Grau oli kuitenkin Weckmanin tavoin hyvässä vauhdissa, eikä Weckman näyttänyt tavoittavan ranskalaista. Kun erää oli kymmenisen minuuttia, rupesi Graun kierrosajat putoamaan ja Weckman ajoi hänet nopeasti kiinni. Weckman ohittikin ranskalaisen hetken kuluttua, nousten toiseksi. Erän lopussa Norjan Cornelius Toendel ajoi edellään olleen Weckmanin kiinni ja pääsi viimeisellä kierroksella jo suomalaisen rinnallekin, mutta Weckman piti pintansa ja ajoi ruutulipulle toisena.

Kolmas sija riitti Toendelille päivän totaalin voittoon, ennen maanmiestään Kevin Horgmoa. Andrea Bonacorsi oli totaalin kolmas ja Weckman viides.

Myös luokan kaksi muuta suomalaista kuljettajaa pääsi kisaeriin mukaan. Kim Savaste oli mukana ensimmäisen eräs starttikolarissa ja lähti toiseksi viimeisenä matkaan. Maalissa hän oli 26. Toinen erä päättyi Savasteen osalta keskeytykseen. Sampo Rainio oli puolestaan ensimmäisessä erässä 31. ja keskeytti toisen erän.

EMX125-luokassa Nico Stenberg kisa päättyi tällä kertaa aika-ajoihin, sen sijaan Kasimir Hindersson pääsi mukaan kisaeriin. Hindersson oli ensimmäisessä erässä 24. ja keskeytti toisen erän.