Weckman Assomotorin väreissä EM-sarjaan

Teksti
Emil Weckman lähtee EM-sarjaan italialaisessa Honda-tiimissä.
Kuva
Jani Hovi
Emil Weckman ajaa loppukauden EM-sarjan italialaisen Assomotorin tiimissä

Motocross-lahjakkuus Emil Weckman palasi muutama viikko sitten pitkän loukkaantumisputken jälkeen kilparadoille ja samalla myös tuttuun Manninen Bros Honda -tiimiin, jonka väreissä hän voitti EMX150 Euroopan mestaruudet vuosina 2015 ja 2016. Vaikka yli vuoden kilpailutauko näkyikin sipoolaisnuorukaisen otteissa, riittivät ne siltikin kahteen podium eräsijoitukseen MX2-luokan kahdessa viimeisessä SM-osakilpailussa. Nyt katseet on kuitenkin siirretty motocrossin EMX250-luokan EM-sarjaan, joka jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Italian Mantovassa. Siellä Weckman nähdään motocrossiin MM-sarjassa kilpailevan Honda Assomotorin huippukalustolla.

- Meille vuosien saatossa rakentuneet hyvät suhteet Honda Europen suuntaan ja pidimmekin heidät jatkuvasti ajan tasalla, kun heinäkuun lopulla päätimme auttaa Emiliä loppukauden kisapaketin rakentamisessa. Alunperin tarkoituksenamme oli ajaa EM-sarjassa oman tiimimme nimissä ja löytää Emilille tiimipaikka Europan Hondalle ensi kaudeksi, mutta Assomotorin EMX250-luokan kuljettajan loukkaannuttua Hondalta oltiin meihin yhteyksissä ja tarjottiin Emilille mahdollisuutta ajaa heidän kalustollaan jo loppukauden EM-osakilpailut. Hyvä puoli tässä järjestelyssä on myös se, että Emil pystyi ajamaan kotimaisen crossikauden loppuun ennen siirtymistä EM-radoille. Kävimme Emilin kanssa Italiassa testeissä viime kuussa ja yhteistyö sujui hienosti kaikin puolin ja suuntaamme hyvillä mielin kohti Italiaa ensi viikolla, kertoo Manninen Bros Hondan Kusti Manninen sopimuksen syntymisen taustoista.

Vuonna 1991 perustettu Honda Assomotor on Honda Europen virallinen satelliittitiimi ja mm. Mathys Boisrame voitti tiimin väreissä EMX250-luokan Euroopan mestaruuden vuonna 2018. Weckmanin voitettua toisen EMX150 Euroopan mestaruuden kauden 2016 päätteeksi hänellä tarjottiin mahdollisuutta jatkaa Hondalla, mutta sipoolaisnuorukainen päätti suunnata toisaalle. Tästä näkökulmasta katsottuna oli monelle jopa yllätys, että Hondan puolelta annettiin Weckmanille vielä uusi mahdollisuus. 

- Meidän ja myös Euroopan Hondan ajatuksena on nyt katsoa loppuun se tarina, joka jäi kesken neljä vuotta sitten. Olisi ollut sääli, että Emil ei olisi päässyt vielä kerran kokeilemaan riittääkö rahkeet motocrossin ajamiseen ammattilaisena. Ajatuksena on treenata viikot laadukkaasti Suomessa niin pitkään kuin mahdollista säiden puolesta ja lentää Eurooppaan ainoastaan kisoihin ja testeihin. Olemme myös Kustin kanssa edelleen ihan normaalisti mukana Emilin loppukauden projektissa. Uskon, että tämä paketti tarjoaa Emilille parhaan mahdollisen lähtökohdan tehdä loppukaudesta kunnon tuloksia ja varmistaa paikka EM-sarjassa myös ensi kaudeksi, kertoo Patrick Manner Suomen Hondalta. 

Huomattavaa on myös se, että Weckman ei joudu maksamaan tiimipaikastaan ja hänellä on mahdollisuus jopa bonuksiin mikäli tulokset ovat riittävän hyviä. Luonnollisesti myös kuljettaja itse on tyytyväinen tilanteeseen.

- Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Kalustoni on täsmälleen samanlainen kuin millä Stephen Rubini ja Alvin Östlund kilpailevat MX2 MM-sarjassa. Nyt vaan pitää kaivaa lisää vauhtia loppukauden kisoissa ja antaa sellaiset näytöt, että saan jatkaa Hondan sarvissa myös ensi kaudella. Käytännössä ensimmäinen askel on nyt päästä karsinnoista läpi, sen jälkeen pisteille ja ennen kauden loppua pitäisi vielä pystyä taistelemaan sijoituksesta 10 parhaan joukossa, pohtii Weckman.

Ennen Italiaan suuntaamista Weckman kilpailee vielä tulevana viikonloppuna Sipoon moottorikerhon väreissä kerhojoukkueiden SM-kilpailussa Heinolassa.