Webb vei jännitysnäytelmän

Kuva
Jani Hovi
Cooper Webb palasi voittojentielle Seattlen supercrossissa.

Monster Energy Supercross-sarja jatkui viime yönä Seattlessa, jossa kuljettajat saivat jälleen vastaansa myös todella haastavan radan. Edeltävän viikon sateet olivat pehmentäneet radan ja etenkin illan viimeisessä finaalissa kuljettajat tekivät virheitä runsaasti. 

Illan voittoon kaasutteli Cooper Webb. Yamaha-kuljettaja oli startin jälkeen kuudentena, mutta nousi toisella kierroksella kolmanneksi. Neljännellä kierroksella Webb ohitti Ken Roczenin ja ryhtyi ajamaan kilpailua johtaneen Chase Sextonin etumatkaa kiinni. Sexton teki kärjessä virheitä ja sammutti pyöränsä, kun kisaa oli jäljellä viisi kierrosta. Webb nousi kärkeen, mutta Sexton otti hetken kuluttua kärkipaikan takaisin haltuunsa. Mutta vain vajaan kierroksen ajaksi, kun Webb nousi takaisin kärkeen. Webb piti pintansa loppuun asti ja ajoi voittoon ennen Sextonia. Kaksikon ero ruutulipulla oli vain puoli sekuntia.

Sarjaa johtava ja kolme edellistä kilpailua voittanut Jett Lawrence oli startin jälkeen sijan 10 tuntumassa, mutta teki nousua nopeasti. Lawrence kellotti kaksi sekuntia nopeampia kierrosaikoja finaalin alussa kuin muut ja tavoitti nopeasti tuolloin toisen olleen Webb. Lawrence kuitenkin hätäili ohitusyrityksessään ja ajoi Webbin takapyörään, jonka takia nuorukainen kaatui. Maalissa Lawrence oli kolmas. Aaron Plessinger oli neljäs ja Roczen viides.

250-kuutioisissa radalla nähtiin länsirannikon kuljettajat. Levi Kitchen ajoi todella vakuuttavan kilpailun ja nappasi voiton yli 20 sekunnin erolla. RJ Hampshire oli toinen ja Jo Shimoda kolmas.

Alla tulokset ja pistetilanteet.