Webb: ”Uskomaton matka”

Kuva
Simon Cudby
Kukaan ei varmaan realistisesti voinut edes kuvitella ennen kauden alkua, että Cooper Webb kruunattaisiin sarjan mestariksi. Mutta niin kuitenkin kävi.

Kaksi kertaa aiemmin 250-kuutioisten länsirannikon SX-mestaruuden voittaneen Cooper Webbin kaksi ensimmäistä vuotta 450-kuutioisissa eivät sujuneet odotuksien mukaan. Tälle kaudelle Pohjois-Carolinassa asuva Webb vaihtoi pyörämerkkiä ja valmentajaa, siirtyen KTM:lle ja ”mestarivalmentaja” Aldon Bakerin alaisuuteen. Alkukaudesta Webb kertoi, että Bakerin harjoittelurytmi oli täysin erilaista, mihin hän oli itse tottunut ja myönsi, että totuttautuminen kovempaan harjoitteluun vei aikansa.

Kauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussa Webb ajoi kymmenen parhaan joukkoon, mutta kolmannessa kilpailussa tuli täysosuma ja hän otti voiton. Tuon voiton jälkeen lumipallo lähtikin pyörimään ja Webb otti yhteensä seitsemän voittoa kauden aikana. Ennen kauden päätöstä Webbin johtomarginaali oli 23 pistettä, eli hänen piti olla Las Vegasissa vähintään 20. Webb ottikin kisan varman päälle, mutta ajoi kolmantena maaliin ja varmisti samalla uransa ensimmäisen mestaruuden isossa luokassa.

- Matka on ollut aivan uskomaton. KTM uskoi minuun ja otti minut tiimiinsä. He muuttivat minut takaisin sellaiseksi, jollainen olen aina tiennyt olevani. En olisi ikinä odottanut tällaista vuotta, enkä voi ikinä kiittää KTM:ää tarpeeksi siitä, että sain mahdollisuuden nousta takaisin tälle tasolle. Olen pienenä haaveillut tästä ja nyt ne unelmat täyttyivät. Tämä on aivan uskomatonta, Webb hehkutti.

Supercross-sarjan menestys nostaa luonnollisesti Webbin myös yhdeksi suurimmista suosikeista kahden viikon kuluttua alkavaan motocross-sarjaan, josta hänellä on mestaruus myös 250-kuutioisten luokasta vuodelta 2016. Webb ei kuitenkaan vielä myönnä miettivänsä ulkosarjaa.

- Nyt juhlitaan mestaruutta, enkä mieti vielä kesää, Webb kommentoi Las Vegasin kilpailun jälkeen.