Webb suvereeni mestari

Align Media
Cooper Webb ajoi voittoon kauden viimeisessä Monster Energy Supercross-sarjan kilpailussa ja samalla hänet kruunattiin sarjan mestariksi.

17 osakilpailun mittainen Monster Energy Supercross-sarja saatiin päätökseen hetki sitten Rice-Eccless -stadionilla Salt Lake Cityssä. Kauden viimeisessä kilpailussa ei nähty mestaruuksien osalta yllätyksiä, kun KTM:n Cooper Webb otti uransa toisen 450-kuutioisten mestaruuden. 250-kuutioisten luokassa mestaruudet menivät Yamahan Colt Nicholsille ja Justin Cooperille.

450-kuutioisten finaalin startti meni Ken Roczenin nimiin, hänen saadessa peräänsä Marvin Musquinin, Cooper Webbin ja Chase Sextonin. Webb ohitti nopeasti Musquinin ja ryhtyi ahdistelemaan Roczenia. Webb pääsi pari kertaa Roczenin rinnalle, mutta ei onnistunut ohituksessa. Sexton oli finaalin alkuosalla porukan nopein kuljettaja ja ohitti Webbin. Tämän jälkeen näytti siltä, että Webb perääntyi hieman ja rupesi varmistelemaan mestaruuttaan. Sexton ohitti hetken kuluttua myös tiimikaverinsa ja nousi kärkeen. Kun finaali oli puolessa välissä, näytti Webb kääntävän jälleen kaasua lisää ja ohitti helposti Roczenin ja nousi toiseksi. Tästä alkoikin Roczenin alamäki ja vaikutti siltä, että viimeistään tässä vaiheessa saksalainen tajusi mestaruuden karanneen häneltä.

Webb tiesi tilanteen ja tajusi, että mestaruus oli käytännössä hänen. Paineita ei enää ollut ja Webb päätti ottaa voiton myös kauden viimeisestä kilpailusta. Webb ajoikin helposti Sextonin muutaman sekunnin etumatkan kiinni ja nousi finaalin lopussa kärkeen. Musquin seurasi hetken kuluttua ja otti kakkossijan haltuunsa. Webb ajoi ruutulipulle ensimmäisenä ja hänet kruunattiin mestariksi. Musquin oli illan kakkonen, tuoden KTM:lle samalla toisen peräkkäisen kaksoisvoiton. Sexton ajoi maaliin kolmantena. Dylan Ferrandis oli neljäs ja Malcolm Stewart viides. Roczen oli maalissa 10.

Mestaruus meni näin ollen Webbille ja Roczen oli kakkonen. Eli Tomac oli sarjan kolmas, Justin Barcia neljäs ja Aaron Plessinger viides.

250-kuutioisten luokassa ajettiin kauden päätteeksi East/West Showdown-kilpailu, jossa mukana olivat molempien rannikoiden parhaat kuljettajat. Kilpailun voittoon ajoi Hondan Jett Lawrence, ennen Colt Nicholsia ja Hunter Lawrencea. Nichols varmisti samalla itärannikon sarjan voiton, ennen Jo Shimodaa ja Jett Lawrencea. Länsirannikon mestaruus meni Justin Cooperille, joka oli finaalin yhdeksäs. Hunter Lawrence oli sarjan kakkonen ja Cameron Mcadoo kolmas.

Alla illan tulokset ja lopulliset pistetilanteet.