Webb näytti jälleen vahvuutensa

Cooper Webb piti Eli Tomacin takanaan ja ajoi toiseen peräkkäiseen voitton.
Kuva
Align Media
Cooper Webb otti kauden viidennen voittonsa, kun Monster Energy Supercross-sarja jatkui viime yönä Arlingtonissa.

Tiiviillä aikataululla etenevän Amerikan SX-sarjan kauden 11. osakilpailu kaasuteltiin viime yönä Texasissa. Toinen peräkkäinen AT&T -stadionilla ajettu kilpailu päättyi viime lauantain tapaan Cooper Webbin juhlaan.

450-kuutioisten startin jälkeen tilanne oli herkullinen, kun Webb otti lähdön nimiinsä ja sai peräänsä viime vuoden mestarin Eli Tomacin ja alkukautta hallinneen Ken Roczenin. Eittämättä sarjan kolme kovinta kuljettajaa oli näin ollen ensimmäistä kertaa kauden aikana kärjessä heti startista, joten odotettavissa oli mielenkiintoinen kilpailu. Kolmikko ajoikin ensimmäiset kierrokset peräkkäin, mutta yhtään ohitusyritystä ei kuitenkaan nähty. Kun finaalin puoliväli läheni, rupesi Roczen jäämään Tomacista, joka puolestaan pysyi Webbin perässä. Kun finaali läheni loppua, näytti Webb miksi nappasi viime lauantaina sarjajohtajan punaisen kilven. Vähitellen Webb repi eroa Tomaciin ja kun ruutulippu heilui, oli KTM-kuljettajan voittomarginaali neljä sekuntia Tomaciin. Kawasaki-kuljettajan perässä kolmanneksi ruutulipulle ajoi Roczen, Honda-kuljettajan jäädessä kahdeksan sekuntia voitosta. Huonon lähdön saanut Justin Barcia nousi finaalin aikana ja oli neljäs, ennen Chace Sextonia.

Jos ison luokan finaali oli hieman tapahtumaköyhä, niin 250-kuutioisten finaali ei sitä ollut. Sarjan kärkikuljettajista Cameron Mcadoo, Justin Cooper ja Seth Hammaker kaatuivat kaikki, ja finaalin voittoon ajoikin ensimmäistä kertaa Hunter Lawrence. Jalek Swoll oli toinen ja Kyle Peters kolmas. Lawrence nousi samalla sarjan pistejohtoon yhden pisteen erolla Mcadoohon. Cooper on puolestaan vain pisteen päästä toisesta sijasta.

Alla tulokset.