Villi ilta Glendalessa

Ken Roczen vahvisti pistejohtoaan sarjassa.
Kuva
Jani Hovi
Uusintastartit ja loukkaantumiset sävyttivät iltaa Glendalessa. Mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä, Ken Roczenin dominoidessa jokaista finaalia.

Monster Energy Supercross-sarja jatkui Glendalessa, jossa ajettiin kauden ensimmäinen Triple Crown -kilpailu, jossa aika-ajon ja lcq-erän jälkeen molempien luokkien 22 parasta kuljettajaa ajoivat kolme finaalia. Näiden kolmen finaalin yhteistulosten perusteella ratkaistiin illan voittajat. Illasta muodostuikin tapahtumarikas ja valitettavasti useampi kuljettaja loukkaantui kisan aikana. 450-kuutioisten luokassa Ken Rozcen hallitsi jokaista finaalia ja pikkuluokassa Austin Forkner otti voiton.

450-kuutioisten illan ensimmäisen finaalin startin otti nimiinsä Zach Osborne, joka sai peräänsä Eli Tomacin, Ken Roczenin ja Adam Cianciarulon. Roczen ohitti nopeasti Tomacin ja nousi kisan kärkeen, kun Osborne kaatui toisella kierroksella. Finaalin loppu olikin Roczenin ja Tomacin taistelua. Tomac oli välillä aivan Roczenin takapyörässä kiinni, mutta Honda-kuljettaja ei sortunut virheisiin vaan ajoi voittoon. Tomac oli kakkonen ja Ciaciarulo kolmas. Malcolm Stewart oli finaalin neljäs ja Jason Anderson viides.

Uusintastartti

Toisen finaalin ensimmäisessä kurvissa rytisi, kun Osborne ja Justin Bogle kaatuivat. Bogle jäi radan pintaan makaamaan ja järjestäjät nostivat punaiset liput ylös, kun häntä hoidettiin radalla. Uusintastartin otti nimiinsä Roczen, perässään Cooper Webb, Aaron Plessinger, Cianciarulo ja Tomac. Plessinger putosi nopeasti Kawasaki-kaksikon taakse ja Cianciarulo otti seuraavaksi tähtäimeensä Webbin. Webb piti kuitenkin pintansa usean kierroksen ajan ja samaan aikaan Roczen ajoi jo kuuden sekunnin johdon itselleen. Cianrulo pääsi viimein Webbin ohi, mutta vain hetkeä myöhemmin hän kaatui röykkysuoran päässä. Samaan aikaan Tomac ohitti Webbin ja nousi näin ollen toiseksi. Webb oli hankaluuksissa jälleen radan röykkysuoralla ja ensin hänet ohitti siellä Andersson ja parin kierroksen kuluttua Blake Bagget. Roczen ajoi voittoon seitsemän sekunnin erolla Tomaciin, Andersonin ollessa kolmas. Baggett oli neljäs ja Webb viides. Cianciarulo oli maalissa kuudes.

Kaatumisia ja toinen uusintastartti

Illan viimeiseen finaaliin lähdettäessä pelin henki oli selvä, sillä Roczenille riittäisi toinen sija voittoon, mikäli Tomac ajaisi voittoon. Startin otti nimiinsä Martin Davalos, ennen Andersonia, Baggettia, Webbia ja Plessingeria. Tomac ja Roczen puolestaan molemmat epäonnistuivat startissa, ollen sijoilla kahdeksan ja yhdeksän. Anderson nousi toisella kierroksella kärkeen, perässään Davalos ja Webb. Valitettavasti kisan toisella kierroksella liehuivat jälleen punaiset liput, kun Chris Blose kaatui röykkysuoralla ja jäi radalle makaamaan.

Uusintastartti meni Roczenin nimiin, perässään Webb, Anderson, Davalos ja Osborne. Tomac finaali meni pilalle kolmannessa kurvissa, kun hän kaatui ja jäi viimeiseksi. Seuraavaksi Osborne menetti pelin kaaduttuaan ja joutuessa keskeyttämään kilpailun loukkaantumisen vuoksi. Tomac teki alussa kovaa nousua ja oli noussut jo kuudenneksi finaalin puoleen väliin mennessä. Kun finaalia oli jäljellä kuusi minuuttia, ohitti Anderson Webbin ja nousi toiseksi. Samaan aikaan heikon startin saanut Cianciarulo ohitti Davalosin ja otti neljännen sijan haltuunsa. Pian Davalos joutui antamaan periksi myös Tomacille, joka nousi näin ollen viidenneksi ja samalla kokonaiskilpailussa kakkoseksi. Cianciarulo ohitti Webbin röykkysuoralla ottaen kolmannen sijan itselleen, mutta vain kierroksen ajaksi. Cianciarulo kaatui rajusti röykkysuoralla ja joutui keskeyttämään kisan jäätyään radan pintaan. Samassa tilanteessa Tomac ohitti Webbin ja nousi kolmanneksi. Kärjessä Roczen ajoi virheettömästi ja otti voiton, ennen Andersonia ja Tomacia. Webb oli neljäs ja Davalos viides.

Illan yhteistuloksissa Roczen oli kolmella voitolla ylivoimainen ykkönen. Tomac oli toinen ja Anderson kolmas.

- Rukoilin ennen viimeistä finaalia, että pääsisin turvallisesti maaliin. Rata oli haastavassa kunnossa ja useaa kuljettajaa sattui illan aikana. Kisa oli todella mahtava ja olen tyytyväinen tulokseen, Roczen kertoi kisan jälkeen.

Sarjan yhteispisteissä Roczenin johto on nyt kahdeksan pistettä ennen Tomacia. Justin Barcia on kolmantena, kolme pistettä Tomacin takana.

Forkner palasi voittajaksi

250-kuutioisten illan voittaja oli Austin Forker, joka voitti kaksi ensimmäistä finaalia. Kolmannen finaalin kolmas sija riitti tuomaan hänelle voiton lopulta pisteen erolla Dylan Ferrandikseen, joka oli kaikissa finaaleissa toinen. Michael Mosiman oli illan kolmas. Kolmannen finaalin voittoon ajoi Justin Cooper, jonka menetti kuitenkin paljon pisteitä kahdessa ensimmäisessä finaalissa kaatumisien seurauksena. Siitä huolimatta Cooper johtaa yhä sarjaa, mutta vain kolmen pisteen erolla Ferrandikseen. Brandon Hartranft on pisteissä kolmantena, kuusi pistettä Ferrandiksen takana.