Vilkko: ”Taso on törkeän kova”

Aleksi Vilkko on valmiina XL Lagares kisaan Portugalissa.
Kuva
Vilkon tiedotus
Aleksi Vilkko osallistuu tänään käynnistyvään WESS-sarjan avauskilpailuun Portugalissa. Vilkolla riitti pientä ohjelmaa vielä ennen kisan alkua. Kaikki on nyt kuitenkin kunnossa. Tässä Vilkon kuulumiset juuri ennen kisaa.

- Pakko tunnustaa, että pyörä oli vielä aika tiukoilla viime viikonlopun treeneissä. Tuli ajettua putki solmuun, äänenvaimentimen pääty sisään niin, että kaikki pop niitit lähtivät vaimentimesta ja kytkinkoppa puhki.

- Olen täällä päässyt erään paikallisen vanhan miehen pajalle korjaamaan pyörääni. Hän auttoi minua koko viime viikon kaikessa. Toista päivää rakensimme pyörää nippuun, eikä kaveri halunnut edes mitään maksua siitä, vaan päinvastoin, kutsui minut vielä perheensä luokse illalliselle. Meillä ei juuri ollut edes yhteistä kieltä, mutta elekielellä pärjää oikein hyvin.

- Nyt pitäisi tosiaan olla kaikki valmiina ja neljän kuukauden treenijakson jälkeen ensimmäinen iso kisa edessä. Taso tulee olemaan törkeän kova. WESS:iin on tänä vuonna tullut vielä enemmän kuskeja ympäri maailmaa. Vieressäni minulla on esimerkiksi 4 norjalaista ja toistakymmentä brittiä.

- Tämän päivän endurocrossista tulee todella mutainen, kun vettä on satanut nyt tauotta vuorokauden. Pellolle on tehty superendurorata ja siinä ajaa 10 kuskia / lähtö. Karsintalähtöjen perusteella parhaat ajavat ns. superfinaalin. Kanssani samassa erässä ajavat muiden muassa Graham Jarvis ja William Hoare (juniorien superenduron maailmanmestari tältä vuodelta).

- Lauantaina mennään sitten Porton ydinkeskustaan ajamaan prologi ja katsomaan kuka tiputtaa pyörän Douro-jokeen. Mielestäni Porton prologissa ainoastaan Pro luokassa 9 parasta ajaa superfinaalin.

- Sunnuntaina on vuorossa pääkilpailu Lagaresissa, jossa olen nyt treenannut toista kuukautta ja jos jotain olen oppinut, niin ainakin nostanut omaa pelonsietotasoani ihan uudella tavalla, kun vastaan tulee todella vaikeita paikkoja. Trialkuskit tulevat olemaan täällä elementissään..

- Turhia paineita en aio tällä kertaa kisasta ottaa. Ne pilasivat viime vuoden Romanian reissuni totaalisesti. Lähden ajamaan tosissani ja parasta mahdollista tulosta itselleni. Jo Pro-luokan kahdessa ajettavassa kierroksesta tulee varmasti riittävästi haastetta.

- Siitä extremessä tykkään eniten (pääkisassa), että mihinkään paikkaan ei voi työntää menemään tuppi nurin, silmät kiinni. On pakko aina miettiä pitkälle linjaa, mihin lähtee ajamaan. Väärillä valinnoilla on tosi raskasta nostella pyörää, kun on valunut kymmeniä metrejä vuorenreunaa alas.