Vilkko kolmas Ruotsissa

Aleksi Vilkko jatkoi kilpailemista tällä kertaa Ruotsissa.
Kuva
Jani Hovi
Mario Roman ajoi viikonloppuna voittoon Ruotsissa ajetussa The Bahusian –extreme endurossa. Suomen Aleksi Vilkko ajoi myös hyvän kilpailun ja oli raskaan kisan kolmas.

Ruotsissa kaasuteltiin viikonloppuna The Bahusian –extreme enduro kilpailu. Kaksipäiväisen kilpailun ensimmäisenä päivänä kaasuteltiin prologi ja sunnuntaina oli vuorossa sitten varsinainen neljän tunnin mittainen pääkilpailu. Kilpailun reitti oli seitsemän kilometriä pitkä ja puolet siitä oli todella vaikeaa extreme reittiä, toisen puoliskon ollessa hieman helpompaa polkua. Kun lämpömittari näytti 28 astetta, niin kuljettajat joutuivat todella koville kilpailussa.

Ainoana suomalaisena kisaan startannut Aleksi Vilkko oli prologin viides ja pääsi näin ollen starttaamaan pääkilpailun reitille myös viidentenä, kuljettajien starttivälin ollessa 10 sekuntia. Vilkko tavoittikin jo heti ensimmäisessä mäessä kaksi aiemmin startannutta kuljettajaa ja nousi nopeasti kolmanneksi. Kuitenkin jo tuossa vaiheessa prologin jälkeen kärjessä olleet Mario Roman ja Eddie Karlsson olivat menneet menojaan ja Vilkko jäi taistelemaan kolmannesta sijasta, keskittyen vain omaan ajoonsa ja energiatason ylläpitämiseen. Siinä Beta-kuljettaja onnistuikin ja ajoi raskaan kilpailun kolmantena maaliin.

- Nyt on ajettuna kauden ensimmäinen kunnon extreme kilpailu ja olen tyytyväinen tulokseen. Reitti oli melkoisen vaikea ja edellisten päivien sateet toivat siihen vielä lisämausteen. Onnistuin hyvin ajossa, enkä oikeastaan tehnyt virheitä vaikeissa paikoissa ja sen vuoksi sain ajettua pitkän johdon takana tuleviin, Vilkko kertoi.

Kilpailun voittoon ajoi odotetusti Shercon maailmantähti Roman. Espanjalaisen voittomarginaali Ruotsin Karlssoniin oli 20 minuuttia. Kaksikko olikin ainoa, joka ehti ajamaan 10 kierrosta neljän tunnin aikana. Vilkko oli puolestaan ainoa, joka ennätti ajaa kilpailussa kuusi kierrosta.

- Kilpailu oli minulle äärettömän raskas. Vaikka tulos olikin hyvä, on minulla vielä paljon töitä fysiikkani kanssa. Extreme kilpailut kestävät aina minimissään neljä tuntia ja koko ajan pitäisi pystyä ajamaan täysiä äärettömän vaikeita paikkoja, joissa keho joutuu tekemään paljon työtä. Koen tekniikkani olevan kunnossa, mutta huippu-urheilijan kestävyyskuntoa ei tehdä parissa vuodessa, vaan se on vuosien työ. Olen kyllä mennyt hommassa paljon eteenpäin ja esimerkiksi voitin täällä tämän vuoden SuperEnduron Euroopan mestarin Magnus Thorille kierroksella, jolle vielä pari vuotta sitten hävisin kierroksella, Vilkko pohti.

Vilkon ja muita extreme enduron huippuja pääsee seuraavaan Suomessa seuraavan kerran Sisu Extreme Endurossa, joka kaasutellaan Ellivuoren laskettelurinteen maastoissa elokuun 28.-29. päivä.

The Bahusian –tulokset:

  1. Mario Roman
  2. Eddie Karlsson
  3. Aleksi Vilkko
  4. Magnus Thor
  5. Magnus Rasmussen
  6. Charlie Viklund
  7. Tom Johnsson
  8. Martin Tildemyr
  9. Daniel Johansson
  10. Thomas Sällström