Vilkas kisaviikonloppu

Amerikan motocross-sarja käynnistyy viimein.
Kuva
Simon Cubdy
Tuleva viikonloppu on offroad-lajien kannalta yksi kesän vilkkaimmista, kun Suomessa ja ulkomailla kaasutellaan monissa eri lajeissa.

Suomessa luvassa on kahden lajin SM-kilpailuja, kun Muuramessa kaasutellaan enduron kauden toinen SM-kilpailu. Lähes 170 kuljettajaa lähtee mittelemään nopeudestaan Muuramen vaihteleviin kisamaastoihin. Kilpailukeskuksena toimii Muuramen Liikekeskus, osoitteessa Setäläntie 3, Muurame.

Trialissa ajetaan myös kauden toinen SM-kilpailu, kun taiturit kokoontuvat Tervakosken tuttuihin maastoihin. Kisaan on ilmoittautunut yhteensä 43, joista SM-luokassa heistä ajaa neljä. Kilpailupaikkana toimii Tervakosken ampumarata, osoitteessa Ampumaradantie, Tervakoski.

Viikonlopun kotimainen massatapahtuma nähdään Hyvinkäällä, jossa kaasutellaan motocrossin MX-liigaa. Kisaan on ilmoittautunut noin 350 kuljettajaa, joista lähes 200 ajaa lauantaina junioreiden päivänä. MX-liigan luokkien lisäksi sunnuntaina jaetaan myös ATV-luokan SM-pisteitä ja Suomen Cupin pisteitä ATV Vet- ja MXD-luokissa. Kisa ajetaan Hyvinkään Vauhtipuistossa, osoitteessa Hikiäntie 1508, Hyvinkää.

Kansainvälisellä rintamalla on myös motocrossissa todella vilkas viikonloppu. EMX250- ja EMX Open-luokkien sarjat jatkuvat lauantaina Latviassa kolmannella peräkkäisellä kilpailulla. Sunnuntaina Kegumsissa radalla pääsevät puolestaan MX2- ja MXGP-luokan kuljettajat, jotka ajavat myös kolmannen kilpailunsa kahdeksaan päivään.

Amerikassa käynnistyy puolestaan viimein Lucas Oil Pro Motocross-sarja. Yhdeksän osakilpailun mittaisen sarjan avaus ajetaan Loretta Lynn´sin radalla, jossa edellisellä viikolla amatöörit taistelivat omista mestaruuksista. Aiemmin radalla ei ole nähty ammattilaissarjan kilpailuja, mutta nyt koronavirusepidemian vuoksi sarjan promoottori on joutunut viemään sarjaa osin uusille radoille, joilla saa ajaa. Kilpailu ajetaan lauantaina illalla Suomen aikaan.