Viljakaisen ilta jäi lyhyeksi Kåsanilla

Jesse Viljakainen joutui keskeyttämään Novemberkåsanin pyörän teknisen vian vuoksi.
Kuva
Viljakaisen tiedotus
Jesse Viljakainen oli ainoa suomalainen kuljettaja tämän vuoden Novemberkåsanilla, mutta valitettavasti hänenkin kilpailunsa jäi kesken jo alkuillasta.

Tämän vuoden Novemberkåsan haastoi kuljettajat jälleen äärimmilleen ja kilpailun maaliin pääsi vaan 33 kuljettajaa. Yksi keskeyttäneistä oli Jesse Viljakainen, jonka taival päättyi jo kisan puolessa välissä. Viljakainen pääsi kunnialla kisan päiväosuuden läpi, joka käsitti viisi maastokoetta.

- Kerran jäi siellä niin pahasti kiinni, että lopulta kolme katsojaa repi minut liinoilla irti suosta. Mutta muuten pääsin ihan hyvin päivän pätkät läpi, Viljakainen kertoi.

Kilpailun iltaosuus käynnisti 17:30 ja piti sisällään yhteensä yhdeksän maastokoetta. Osuuden ensimmäinen maastokoe sujui Viljakaiselta ilman ongelmia, mutta toisella maastokokeella hän joutui nostelemaan yksi pyörää vesilätäköstä, kun yleisöä ei ollut paikalla auttamassa. Toisen maastokokeen jälkeisen huollon jälkeen vaikeudet alkoivat.

- Ajoin siirtymää seuraavalle pätkälle ja pyörä kävi vähän huonosti. Sitten kun pääsin pätkän alkuun, syttyi moottorin vikavalo ja käyntihäiriöt vain lisääntyivät. Päätin siinä vaiheessa, että on ihan turha lähteä pätkälle ajamaan, kun en olisi sitä läpi kuitenkaan päässyt. Oli paljon helpompi hakea pyörä autolla pätkän lähdöstä, kuin työntää se pois keskeltä pimeää metsää. Harmittaa tietysti todella paljon, kun kisa jäi kesken. Kyllähän tänne täytyy tulla vielä uudelleen ja kisa täytyy päästä maaliin, Viljakainen päätti.