Vialle voittoon, Koskinen pisteille ensimmäisessä erässä

Kimi Koskinen ajoi MM-pisteille ensimmäisessä erässä.
Kuva
Jani Hovi
Tom Vialle ajoi MX2-luokan voittoon tänään Hyvinkäällä. Kimi Koskinen ajoi ensimmäisessä erässä pisteille, mutta toinen erä jäi kesken.

Päivän ensimmäisessä MX2-erässä Kimi Koskinen sai lähes unelmastartin ja oli ensimmäisellä kierroksella seitsemäs. Koskisen edellä ja perässä oli useampia häntä vielä tällä hetkellä nopeampia kuljettajia ja niinpä näyttikin siltä, että Koskinen joutui ajamaan omaan vauhtiinsa nähden liian lujaa ja rupesi menettämään muutaman kierroksen jälkeen useampia sijoituksia. Vähitellen Koskinen löysi oman paikkansa letkasta ja pääsi ajamaan omaa ajoaan. Kun kärki tuli kierroksella ohi, hiljensi Koskinen omaa vauhtiaan ja samalla menetti myös yhden sijan letkassa. Erän maalissa Koskinen oli kuitenkin hienosti 17. ja nappasi näin ollen neljä MM-pistettä.

Ensimmäisen erän voittoon ajoi selvällä erolla Jago Geerts. Tomi Vialle oli toinen ja Kay de Wolf kolmas.

Ennen toista erää Koskinen tunsi olonsa heikoksi, eikä pystynyt edes syömään erien välissä mitään. Koskinen päätti kuitenkin lähteä mukaan erään, mutta kurvasi jo toisella kierroksella varikolle heikon olon vuoksi.

Geerts otti toisen erän startin nimiinsä, mutta kaatui ensimmäisellä kierroksella ja putosi viimeiseksi. Kova kiri nosti miehen lopulta kahdeksanneksi ja hän oli päivän totaalin kolmas. Vialle oli lopulta päivän voittaja, nousten toisen erän voittoon erän lopussa. De Wolf oli aivan Viallen tuntumassa, mutta ei onnistunut ohituksessa ja ajoi toisena maaliin, ollen toinen myös totaalissa.

MM-pisteissä Vialle kavensi piste-eroa Geertsiin ja se on nyt 15 pistettä.