Vetomiehille peli asfaltille

Teksti
Kuva
KTM
KTM 1290 Super Duke RR saapuu markkinoille ja tarjolla on vain 500 kappaleen erikoiserä.

KTM on jälleen kerran kirjoittanut uuden luvun nakupyörien segmenttiin ja esittelee KTM 1290 SUPER DUKE RR -mallin. Uutuus on kuin THE BEAST, mutta vieläkin puhuttelevampi.

KTM yllättää jälleen, sillä nyt suositun KTM 1290 SUPER DUKE R:n alusta on viety seuraavalle tasolle ja vieläkin ärhäkämpi THE BEAST on täällä. Se on ensimmäinen KTM NAKED -malliston pyörä, joka lunastaa brändin RR -mallimerkinnän. Rajoitetusti valmistettava erikoismalli on luotu vastaamaan täysipainoisesti yhteen KTM:n kehitystyön peruspilareista; puhtaaseen suorituskykyyn.

Erikoismallia on valmistettu vain 500 yksikköä ja ne myydään ainoastaan verkkoportaalin kautta. 

Uutuus perustuu viimeisimpään KTM 1290 SUPER DUKE R -mallin prototyyppiin ja lopputulos kuvastaa täydellisesti mitä tapahtuu, kun kehitysosastolle annetaan vapaat kädet ja mallimerkintä RR. Se on määritelmä KTM:n sloganille, READY TO RACE, ja täydentyy nyt erikoisvalmisteisilla komponenteilla ja äärimmäisyyksiin viedyllä kehitystyöllä. 

Avaintiedot kertovat paljon – 1,301 cc, 180 hv, 180 kg ja 140 Nm luovat teho-painosuhteen, joka on tasan 1:1. Ilman yhtäkään kompromissia valmistettu Hyper Naked -moottoripyörä on luotu puhtaasti suorituskykyyn keskittyvien osastojen ultimaattisen kehitystyön tuloksena.

Peräti 9 kg kevyempi RR -malli on ketterämpi ja rouheampi kuin standardivalmisteinen KTM 1290 SUPER DUKE R. Lisäksi se tarjoaa vakaamman ajettavuuden isoilla nopeuksilla. Myös vanteet ovat keventyneet peräti 1.5 kg ja niihin on laitettu äärimmäisen pitävät Michelin Power Cup2 -renkaat, joilla tuttujen kierrosaikojen tuhoaminen on mahdollista.

Tästä huolimatta suurimman vaikutuksen tekevät WP:n viimeisimmät iskunvaimenninkomponentit. KTM 1290 SUPER DUKE RR on saanut täysin säädettävät WP APEX PRO 7548 -etuiskunvaimentimet täydennettynä säädettävällä WP APEX PRO 7117 -ohjausiskunvaimentimella. Takaiskunvaimentimena toimii WP APEX PRO 7746, joka on erikseen kustomoitu juuri KTM 1290 SUPER DUKE RR -malliin.

Hiilikuitua on käytetty laajasti KTM 1290 SUPER DUKE RR -mallin rakenteissa ja myös takarunko on saanut hiilikuitukäsittelyn osakseen. Tämä on mahdollistanut uuden muotoilun pyörän koko takapäälle aina uniikista yksiosaisesta istuimesta LED -takavaloihin ja vilkkuihin asti. Vakiona uutuusmallissa on myös KTM:n adaptiivinen jarruvalo.

Kaikki tämä sopii yhteen tällä hetkellä Hyper Naked -segmentissä isoimman saatavilla olevan EURO5 -vaatimukset täyttävän V-Twin -moottorin kanssa, mikä tekee KTM 1290 SUPER DUKE RR -mallista äärimmäisyyksien moottoripyödän niin kadulle kuin radallekin. 

Äärimmäisen voiman välittäminen asvaltiin onnistuu uudella, 65-astetta aukeavalla pikakaasulla, joka on 7-astetta vähemmän kuin KTM 1290 SUPER DUKE R -mallissa. Uudistus tehtiin paremman kaasunvasteen saavuttamiseksi, mutta myös ehkäisemään kuljettajan ranteen rasittumista ja kyynärpäiden laskemista täydelle kaasulle avattaessa.

Kuten kaikki radalla dominoivat pyörät, myös RR -malli on täydennetty kevyellä AKRAPOVIČ "SLIP-ON LINE" -äänenvaimentimella. Titaniumista ja hiilikuidusta valmistettu äänenvaimennin viimeistelee kokemuksen. Saatavilla on myös AKRAPOVIČ KIT "EVOLUTION LINE" -pakoputkisto lisävarusteena.

KTM 1290 SUPER DUKE RR
// Tehokkain nakupyörissä nähty V-Twin -moottori 
// 180 hv ja 180 kg antavat KTM 1290 SUPER DUKE RR -mallille tasan 1:1 teho-painosuhteen
// Uudet WP APEX PRO -iskunvaimentimet ja Michelin Power Cup2 -renkaat
// Laajasti hiilikuitua sisältävä rakenne
// Kevyt litium-ioniakku (2.5 kg kevyempi)
// Kevyet vanteet (1.5 kg kevyemmät)
// Hiilikuituinen takarunko ja uudelleen suunniteltu istuin
// Alkuperäisestä prototyypistä säilytetyt grafiikat 
// Eksklusiivinen valikoima KTM PowerParts -lisävarusteita
// Valmistetaan vain 500 yksikköä

KTM 1290 SUPER DUKE RR ei vakuuta pelkästään rakenteellisilla uudistuksillaan, vaan siihen on luotu KTM:n täysipainoisin rata-ajoon suunniteltu elektroniikkapaketti, joka löytyy pyörästä vakiovarusteena. Merkittävimpiä ominaisuuksia elektroniikkapaketissa ovat entisestään kehittynyt Track -ajomoodi ja täysin uusi Performance -asetus, joka sallii lähes rajattomat säädöt sutimiseneston, kaasunvasteen, starttiavustimen ja älykkään moottorijarrun suhteen.

Uusi KTM 1290 SUPER DUKE RR sisältää merkittävän määrän ennennäkemättömiä komponentteja, mutta lisäksi KTM PowerParts -lisävarusteista löytyy laaja valikoima pyörään suunniteltuja lisävarusteita. Luonnollisesti myös uuden RR -mallin kuljettajille on suunniteltu omat tuotteensa KTM PowerWear -mallistoon.

KTM 1290 SUPER DUKE RR -mallia on saatavilla rajoitetusti ja verkkoportaalin kautta tehtävä ennakkotilausaika alkaa 8.4.2021 klo 11:00. Ennakkotilauksen voi tehdä täällä!