Vesterinen jälleen hyvässä vauhdissa

Matias Vesterinen ajoi onnistuneen viikonlopun EMX125-luokassa Italiassa.
Kuva
MXGP
Matias Vesterinen jatkoi hyviä suorituksia tänään Italiassa. Jere Haaviston päivä sen sijaan meni penkin alle.

EMX125- ja EMX250-luokkien toiset kisaerät kaasuteltiin tänään Pietramuratan radalla, Arco di Trentossa. Eilen ajetuissa ensimmäisissä erissä suomalaiset Matias Vesterinen ja Jere Haavisto onnistuivat hyvin, joten odotukset olivat korkealla myös tänä aamuna ajettujen toisten erien kohdalla.

EMX125-luokan erä ajettiin aamulla ensimmäisenä. Vesterinen onnistui eilisen tavoin hyvin startissa ja tuli ensimmäiseltä kierrokselta sijalla 9. Motopalvelu KTM -tiimissä ajava nuorukainen olikin hyvässä vauhdissa erän alun ja nousi viidennellä kierroksella jo viidenneksi. Valitettavasti pian sen jälkeen Vesterinen joutui ongelmiin takajarrunsa, joka ei enää toiminut. Vesterinen taisteli kuitenkin hienosti ja oli maalissa seitsemäs. Erän voittoon ajoi kotiradallaan ajanut Mattia Guadagnini, joka johtaa myös EM-sarjaa.

EMX250-luokassa Haaviston päivä oli kaukana eilisestä ja hän oli hankaluuksissa alusta lähtien. Haavisto kiersi rataa viimeisellä sijalla kymmenen ensimmäisen kierroksen ajan, jonka jälkeen hän keskeytti. Alberto Forato ajoi erävoittoon, ennen Stephen Rubinia ja Guiseppe Tropepea.

Vesterisen takajarru hävisi erän alun jälkeen.