Vesterinen ja Haavisto pisteille

Kuva
Vesterisen tiedotus
Matias Vesterinen ja Jere Haavisto saalistivat mukavat pistepotit Arco di Trenton ensimmäisistä kisaeristä.

EMX125- ja EMX250-luokkien aika-ajot ja ensimmäiset kisaerät ajettiin tänään pilvisessä säässä, Pietramuratan radalla Arco di Trentossa.

EMX250-luokassa Jere Haavisto pääsi omasta aika-ajo ryhmästään kohtuullisen helposti läpi, ollen 13. Emil Weckman ei puolestaan onnistunut kellottamaan omassa ryhmässään tarpeeksi hyvää aikaa ja hän karsiutui varsinaisista kisaeristä. Weckman oli ryhmässään 25. nopein, jääden ryhmän pohja-ajasta reilut seitsemän sekuntia ja kisaerään oikeuttavasti 20. sijasta 1,4 sekuntia.

EMX125-luokassa Matias Vesterinen ajoi omassa ryhmässään sijalle 11. ja nappasi paikan kisaeriin. Samassa ryhmässä Vesterisen kanssa ajanut Sampo Rainio ei yltänyt tarpeeksi hyvään vauhtiin ja oli 26. Rainio jäi sekunnin kisaerään oikeuttaneessa 20. sijasta. Wiljam Malin oli omassa ryhmässään 39. ja Rainion tavoin hänen kisaviikonloppu päättyi aika-ajoihin. Malin jäi 3,5 sekuntia kisaerään oikeuttaneesta vauhdista.

EMX250-luokan ensimmäisessä kisaerässä Haavisto onnistui startissa hienosti ja oli ensimmäisen täyden kierroksen jälkeen seitsemäs. Haavisto ajoi tuolla sijalla muutaman ensimmäisen kierroksen ajan, mutta sen jälkeen hänen kierrosaikansa heikkenivät ja Haavisto putosi erän aikana lopulta sijalle 11. Erän voitti Alberto Forato. Stephen Rubini oli toinen ja Norjan Kevin Horgmo kolmas.

EMX125-luokassa Vesterinen onnistui myös startissa ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksas. Vesterinen taisteli koko erän kahdeksannen sijan tuntumassa, ollen parhaimmillaan seitsemäs. Maalissa Vesterinen oli lopulta yhdeksäs. Erän voittoon ajoi Mattia Guadagnini, ennen Tom Guyonia ja Guillem Farres Plazaa.