Vesijärvenajo kaasutellaan viikon kuluttua

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Vesijärvenajo kaasutellaan tänä vuonna Hälvälän sotilasalueella ja luvassa on hienoa kangasmaastoa. Tässä kilpailun reittiselostus.

Reitin pituus n 11km, ajoaika yleisellä luokalla n 19min ja harrastajat n 25min. Kierrosmäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Reitti on messevän jouhea, joka tarjoaa haastetta ja elämyksiä kaiken tasoisille kuljettajille. Inspiraatiota on haettu Amerikan mantereelta "FULL GAS" -SPRINT tapahtumissa, joissa reitti on hieman pitempi kuin perinteisessä sprint- kilpailussa, mutta nopeatempoisempi.

Reitti jakaantuu neljään osaan:

Osa 1. Lähdöstä todella jouheita traktorin levyisiä uria jotka jättävät kuljettajalle mahdollisuuksia monenlaisiin ajolinjavalintoihin. Siitä edeten historian havinaa viistäen sodanaikaisen kiitotien reunuksia kiertäen, ja jatkaen nopeatempoisia leveitä ja hieman kapeampia uria myöten.

Osa 2. Alkaa aina kunnioitusta herättävästä ja erittäin monilla eri nimellä tunnetusta alueen syvimmästä supasta, jonka pohjalla kilpailijoita odottaa aina ja ikuisesti vesieste. Vesiesteen ohitettua päästään kovaan, mutta kiviseen nousuun. Reitti jatkuu vaihtelevana ja erilaisia korkeuseroja ajaen sekä suppia kierrellen. Tarkasti ajettavaa maastoa.

Osa 3. Jo 2014 sekä 2018 Vesijärvenajossa ollut kivisempi maasto. Tällä osiolla varmasti pääsee haastamaan itseään ajolinjavalinnoilla, mitkä todennäköisesti kisan edetessä muuttuvat. Hyviä korkeuseroja ja suppia, yksi haasteellisempi ylä- ja alamäki.

Osa 4. Reitin viimeinen, mutta taatusti hapottava, suorastaan lennokas osio sotilasalueen keskivaiheilla. Kääntyilee jyrkästi ja loivasti, on pattisuoraa sekä vallikurvia. Osion kruunaa pieni kallio-osuus, jossa kilpailija voi etsiä itsessään olevan trialkuljettajan tai hypätä koko kallion yli kuin motocross-kuljettaja ikään. Ennen maaliintuloa on vielä mahdollisuus puristaa kaikki hevosvoimat ulos moottorista. Reitti päättyy hyvin lähelle varikkoa, mistä helppo siirtyä valmistautumaan uudelle kierrokselle.

Kilpailuun ilmoittautumisen päättyy 13.6. MOTTI-palvelussa.